Μπάσκετ: Ανατροπή και καλό ξεκίνημα για τους Εφήβους

Με θεαματική ανατροπή και νίκη ξεκίνησε η Εθνική Εφήβων το Ευρωμπάσκετ Κ18, που διεξάγεται στη Νις της Σερβίας: 88-83 την υπολογίσιμη Ιταλία.

Η ελληνική ομάδα μπήκε παγωμένη στο παιχνίδι και βρέθηκε να χάνει με 0-18 στο πεντάλεπτο! Ισορρόπησε όμως γρήγορα με καλή άμυνα, ισοφάρισε 38-38 στο ημίχρονο και προηγήθηκε με 55-48 στα τέλη της γ’ περιόδου. Οι Ιταλοί αντεπιτέθηκαν μετά το 67-57 και πλησίασαν σε απόσταση βολής (81-79), αλλά ο Αλέξανδρος Σαμοντούροφ απάντησε με ένα καλάθι και μία τάπα, για να σφραγίσει τη νίκη ο Γιάννης Κομνιανίδης με τρίποντο.

Από την ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου διακρίθηκαν οι Σαμοντούροφ (20), Λιοτόπουλος (13), Χιτικούδης (10), Αμπόσι (10), Κομνιανίδης (8), Αβδάλας (8), Καλλιοντζής (7).

Ο αγώνας διακόπηκε για 30 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο επειδή έσταζε η σκεπή του γηπέδου, την ίδια ώρα που παρέχονταν οι πρώτες βοήθειες στον Ιταλό μπασκετμπολίστα Κόντε, ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι. Η Εθνική μας αντιμετωπίζει την Ισπανία το βράδυ της Κυριακής (21.30), ενώ στον ίδιο Όμιλο ανήκει και η Δανία.