Μπάσκετ: Άλλη μία ήττα για την Εθνική

Με τέταρτη συνεχόμενη ήττα ολοκλήρωσε η Εθνική μπάσκετ τον κύκλο της προετοιμασίας της εν όψει του Μουντομπάσκετ: 71-84 από την ισχυρή Γερμανία στο Άμπου Ντάμπι.

Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 32-33, ενώ η Εθνική προσπέρασε 41-40 με τρίποντα των Γουόκαπ, Μήτογλου. Οι Γερμανοί ξέφυγαν ξανά μετά το 44-46 με πρωταγωνιστή τον Ντένις Σρέντερ: 47-58, 56-76.

Ο Ντίνος Μήτογλου πέτυχε 16 πόντους, ο Νίκος Ρογκαβόπουλος 15 και ο Τόμας Γουόκαπ 12. Ο Δημήτρης Ιτούδης χρησιμοποίησε και τους Λούντζη 2, Μποχωρίδη 6, Μωραΐτη, Λαρεντζάκη 6, Παπανικολάου 4,  Παπαπέτρου 5, Παπαγιάννη 4, Χατζηδάκη 5.

Στη σύνθεση της Εθνικής επέστρεψε ο αρχηγός Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος ενσωματώθηκε στην αποστολή με μικρή καθυστέρηση λόγω της γέννησης της δεύτερης κόρης του, αλλά και ο Μάνος Χατζηδάκης, που οποίος υπέστη ελαφρά διάσειση στην προπόνηση της Πέμπτης. Εκτός αγώνα έμειναν οι Θανάσης Αντετοκούνμπο, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης προκειμένου να ξεκουραστούν.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία του Γκόρντον Χέρμπερτ είχε νικήσει την πλήρη Εθνική Ελλάδας με 107-96 στον προημιτελικό του περυσινού Ευρωμπάσκετ στο Βερολίνο, όπου η ίδια κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο. Απόψε διακρίθηκαν οι Σρέντερ 15, Τάις 15, Φ. Βάγκνερ 14, Μ. Βάγκνερ 10, Φόιγκτμαν 10.

Xθες, η Εθνική ηττήθηκε από την ομάδα των ΗΠΑ με 108-86 στο ίδιο γήπεδο (Ρογκαβόπουλος 12, Καλαϊτζάκης 12, Παπαγιάννης 11, Γουόκαπ 11). Ανάμεσα στους θεατές των δύο αγώνων ήταν και αρκετοί Έλληνες.

Η ελληνική αποστολή θα αναχωρήσει τη Δευτέρα απ’ ευθείας από τα Εμιράτα για τη Μανίλα, όπου θα δώσει στις 26 Αυγούστου τον πρώτο αγώνα της για το Παγκόσμιο Κύπελλο, με αντίπαλο την Ιορδανία. Στον ίδιο Όμιλο, από τον οποίο θα προκριθούν στην επόμενη φάση δύο ομάδες, μετέχουν επίσης οι ΗΠΑ και η Νέα Ζηλανδία.