Μπαρτσελόνα: Ο Λαπόρτα μεταθέτει τις ευθύνες για το διαζύγιο με τον Μέσι στο Financial Fair Play και τη La Liga

Μπαρτσελόνα: Ο Λαπόρτα μεταθέτει τις ευθύνες για το διαζύγιο με τον Μέσι στο Financial Fair Play και τη La Liga

Ο Λιονελ Μέσι χάθηκε για την Μπαρτσελόνα μετά από 17 χρόνια και ο πρόεδρος της, Τζουάν Λαπόρτα μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για τους λόγους του διαζυγίου.

Ο Ισπανός παράγοντας, όπως ήταν αναμενόμενο, αποποιήθηκε των ευθυνών του, τις οποίες έριξε στο… Financial Fair Play, κατηγορώντας την La Liga για τους όρους του δανείου που σύναψε πρόσφατα ύψους 2,7 δις ευρώ προκειμένου να τα μοιράσει στις 20 ομάδες της πρώτης κατηγορίας του ισπανικού πρωταθλήματος.

Στην σημερινή (6/8) έκτακτη συνέντευξη Τύπου στη Βαρκελώνη, ο ισχυρός άνδρας των “μπλαουγκράνα” τόνισε:

«Μετά τον έλεγχο των λογαριασμών, τα χρέη του συλλόγου είναι μεγαλύτερα από το αναμενόμενο και ο λογαριασμός των μισθών είναι υπερβολικός. Αυτό δεν μας αφήνει περιθώρια για να υπογράψουμε το συμβόλαιο του Μέσι».

Στη συνέχεια ο Λαπόρτα προκειμένου να γλιτώσει τη οργή των φίλων του κλαμπ, άφησε σαφείς αιχμές για το δάνειο της La Liga με τον επενδυτικό όμιλο CVC, το οποίο η Ομοσπονδία παρουσιάζει σαν “λύτρωση” για τα οικονομικά προβλήματα των συλλόγων. Παρέλειψε πάντως να μιλήσει για το μέλλον και την υπό σύσταση European Super league που ονειρεύεται μαζί με την Ρεάλ και την Γιουβέντους.

«Οι κανονισμοί της La Liga δεν μας επιτρέπουν να εγγράψουμε τον παίκτη και επίσης, θέλουν να μας επιβάλλουν συμβόλαιο από έναν επενδυτικό όμιλο που θα υποθηκεύσει το σύλλογο για 50 χρόνια και δεν είμαι διατεθειμένος να το κάνω αυτό.

Δεν πρόκειται να υποθηκεύσω τον σύλλογο για τα επόμενα 50 χρόνια από τώρα, προκειμένου να μπορέσω να υπογράψω τον καλύτερο παίκτη στην ιστορία. Γιατί παρ’ όλα αυτά, η Μπάρτσα είναι πάνω από όλα»

Στη συνέχεια ο Καταλανός πρόεδρος αναφέρθηκε στον Μέσι: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ο Λιονέλ Μέσι ήθελε να μείνει στην Μπάρτσα και έχει κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να μείνει. Αλλά στο τέλος, έρχεται μια στιγμή που πρέπει να σηκωθείς και να αναλύσεις ψυχρά ποια είναι τα συμφέροντα και τα όρια του συλλόγου. Ο Μέσι αξίζει τα πάντα. Είναι καλό παιδί και έχει δείξει ότι θέλει να μείνει και να συνεχίσει να προσφέρει στην Μπαρτσελόνα. Είμαι λυπημένος, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι έχουμε κάνει το καλύτερο για την Μπάρτσα».

Ο Λαπόρτα επεσήμανε ακόμα: «Καταφέραμε μερικοί παίκτες να μειώσουν τον μισθό τους, αλλά είναι πολύ περίπλοκο. Πρέπει να διαθέσουμε 100 εκατομμύρια για να επενδύσουμε 25, είναι λόγος 1 προς 4, κακό για τα συμφέροντά μας. Δεν θέλω να ξεγελάσω κανέναν και το να παραμείνει ο Μέσι είναι πολύ δύσκολο, γιατί προφανώς έχει άλλες προτάσεις. Δεν ξέρουμε αν μπορούμε να τον υπογράψουμε αργότερα και το πρωτάθλημα αρχίζει. Ο Λίο είναι ένα σημείο αναφοράς. Άφησε αθλητικές επιτυχίες και μια μοναδική κληρονομιά με εικόνες για την ιστορία. Ως σύλλογος, τρέφουμε αιώνια ευγνωμοσύνη για εκείνον. Αλλά όπως η Μπάρτσα συνέχισε μετά την αποχώρηση μεγάλων ονομάτων, θα το ξανακάνει και τώρα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter