Μπακογιάννη: Η ερμηνεία πίσω από την «ειδική περίπτωση» για τον Αντώνη Σαμαρά

Μπακογιάννη: Η ερμηνεία πίσω από την «ειδική περίπτωση» για τον Αντώνη Σαμαρά

Η Ντόρα Μπακογιάννη σε σημερινή της συνέντευξη στο Σκάι άφησε για άλλη μία φορά σαφέστατες αιχμές για τον Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή την απουσία του (μαζί με Καραμανλή) από το street party στη Ρηγίλλης, για την συμπλήρωση των 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα, αφού είπε για την απουσία του Κώστα Καραμανλή ότι «στεναχωρήθηκα, διότι έχει ειδική σχέση με τον οργανωμένο κόσμο της ΝΔ», μετά από λίγο για τον Μεσσήνιο πολιτικό ανέφερε ότι «είναι μία ειδική περίπτωση και ότι έχει περάσει λιγότερο χρόνο από όλους μας στη Ρηγίλλης».

Προσδίδει στον Σαμαρά προσωπικά κίνητρα

Το ιστορικό στέλεχος της γαλάζιας παράταξης προσδίδει στον Αντώνη Σαμαρά προσωπικά κίνητρα, πίσω από τις επιλογές του να υπονομεύσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ενδεικτική είναι και η φράση που χρησιμοποίησε στη σημερινή της συνέντευξη, όπου είπε ότι «όλα αυτά είναι προσωπικά θέματα. Character is destiny που λένε οι Αμερικανοί». Στην ίδια γραμμή ήταν η κ. Μπακογιάννη και μία μέρα μετά την εκδήλωση των δύο πρώην πρωθυπουργών στο πολεμικό μουσείο (1/7), όπου έχει διαχωρίσει τους λόγους των Καραμανλή και Σαμαρά.

Διαβάστε επίσης: Μπακογιάννη: «Αναμενόμενος ο Σαμαράς, στεναχωρήθηκα για Καραμανλή – Φωνή λογικής στον ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης» (Videos)

Χαρακτηριστικά, τότε πάλι σε συνέντευξή της στο Σκάι είχε πει ότι «ήταν δύο τελείως διαφορετικοί λόγοι – ο Καραμανλής έκανε μια ανάλυση για την Ευρώπη και τα εθνικά θέματα, πράγματα για τα οποία συμφωνούμε όλοι. Ο κ. Σαμαράς κατέθεσε την προσωπική του πικρία, το ότι δεν τον παίζουνε, αυτό ήταν το μήνυμα που κατάλαβα εγώ από την ομιλία του».

«Αυτά που λέει ο Σαμαράς δεν τα ακούω από τη βάση»

Μάλιστα, στην τότε κριτική του Αντώνη Σαμαρά ότι η Νέα Δημοκρατία μετά τις ευρωεκλογές είναι πιο μικρή, το γαλάζιο στέλεχος είχε σημειώσει ότι «το να πεις για τη Ν.Δ. του 41% με 156 βουλευτές ότι είναι πιο μικρή και φοβική, ενώ έχουμε περάσει το 18% επί Σαμαρά… υπάρχει ένα μέτρο σε αυτά που λέει κανείς».

Παράλληλα, είχε τονίσει ότι «αυτά που λέει ο Σαμαράς δεν τα ακούω από τη βάση. Έφυγε η Ν.Δ. από τις αρχές και τις αξίες της; Μα τι λέτε τώρα. Αν πάρετε την ιδρυτική διακήρυξη της Ν.Δ. πριν από 50 χρόνια, θα μπορούσε να είχε γραφτεί χθες. Αυτή τη διακήρυξη ακολουθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη: φιλελευθερισμός, κοινωνική ευαισθησία».

Προσπαθούν να διαχωρίσουν τον Σαμαρά από τον Καραμανλή

Σε γαλάζιους κύκλους προσπαθούν για άλλη μία φορά να διαχωρίσουν στον Κώστα Καραμανλή από τις επιλογές του Αντώνη Σαμαρά. Συγκεκριμένα, η κριτική προς τον Κώστα Καραμανλή αποτυπώνεται σε φράσεις ότι «έκανε λάθος» και ότι «γίνεται ουρά του Σαμαρά, ενώ δεν εκφράζουν τα ίδια πράγματα». Από την άλλη στον Μεσσήνιο πολιτικό λένε στα γαλάζια πηγαδάκια, ότι «κινείται με προσωπικά κίνητρα, έτσι έκανε πάντα». Μάλιστα, πολλοί αναφέρουν και την εκδήλωση που έγινε πριν 10 χρόνια, για την συμπλήρωση των 40 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας. Τότε, όπως λένε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης άφησε πίσω του την προσωπική του πικρία για την στάση του Αντώνη Σαμαρά (1990-1993) και πήγε για να τιμήσει πάνω από όλα την παράταξη.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Η Άννα Διαμαντοπούλου …κεντράρει τους «μονομάχους» – Συναντήσεις με Ανδρουλάκη και Δούκα

Καταπέλτης για Καλλιάνο, δικαίωση για τον γιατρό η ΕΔΕ του «Αττικόν» – Το Documento αποκαλύπτει το πόρισμα

Ο Κικίλιας είναι ο υπουργός που αγόρασε διαμέρισμα 1,2 εκατ. στη Βασιλίσσης Σοφίας

«Αυτό το κάθαρμα ο Μπίμπι είναι ένας κακός γ@μημένος τύπος»: Έξαλλος ο Μπάιντεν με τον Νετανιάχου – Οι απίστευτες συνομιλίες

Κατατέθηκαν ή όχι 15.000 ευρώ στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο από την Άννα Μαρία Γλύξμπουργκ;

Μαρίν Λεπέν – Οι «γκρίζες ζώνες» στα παχυλά επιδόματα των ευρωβουλευτών

Εύβοια: Μαχαίρωσε και σκότωσε τον θείο του μέσα στο σπίτι του – Συνελήφθη ο 38χρονος δράστης

Ο τυφώνας Μίλτον πλησιάζει τις ακτές της Φλόριντα με ανέμους 260 χλμ./ώρα – Δραματικές εκκλήσεις για εκκενώσεις (Videos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter