Μπακογιάννη για Συμφωνία Πρεσπών: «Είναι διεθνές δίκαιο, αρέσει δεν αρέσει στους Σκοπιανούς»

Η Ντόρα Μπακογιάννη κατά την παρουσία της στη 88η ΔΕΘ μίλησε σε συνέντευξή της στη «Βεργίνα Τηλεόραση» για όλες τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, καθώς και για τους λόγους της μεγάλης δημοσκοπικής της φθοράς.

Συγκεκριμένα, η γαλάζια βουλευτής είπε «ο κόσμος βλέπει ένα πολιτικό σύστημα που διαλύεται. Διαλύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει προβλήματα το ΠΑΣΟΚ… Η διάλυση αυτή αγγίζει πάντα και το άλλο κόμμα. Τη σταθερά. Διότι υπάρχει μία άρνηση στην ίδια την πολιτική. Όταν αρνείσαι την πολιτική αποστασιοποιείσαι καμιά φορά και από τη σταθερή. Επίσης ο κόσμος δεν μπορεί να συγκρίνει. Λείπει ο αντίπαλος. Ο κόσμος δε μπορεί να πει: ο Μητσοτάκης προτείνει αυτό, κάποιος άλλος προτείνει κάτι άλλο. Τι είναι το καλύτερο».

«Τα Σκόπια θα αποδεχτούν τη Συμφωνία τους αρέσει δεν τους αρέσει»

Σε ό,τι αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών η κ. Μπακογιάννη και το ενδεχόμενο καταγγελίας της είπε ότι «το πρόβλημά μας είναι η εφαρμογή της συμφωνίας. Οι Σκοπιανοί πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή η συμφωνία είναι διεθνές δίκαιο, τους αρέσει δεν τους αρέσει οφείλουν να το αποδεχτούν. Και δεν το ζητάει η Ελλάδα, το ζητούν άπαντες».

Δείτε επίσης: Παραδοχή Μπακογιάννη που δικαιώνει Κοτζιά για τις «Πρέσπες»: «Επιτυχία της διαπραγμάτευσης η ονομασία» (Video)

Για τα ελληνοτουρκικά

Για τις λεπτές ισορροπίες που υπάρχουν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είπε ότι «δεν τα βρίσκουμε με την Τουρκία”, ωστόσο «έχουμε συνεννοήσεις, ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας, έχουμε αποτελέσματα. Τον τελευταίο ένα χρόνο δεν έχουμε υπερπτήσεις στο Αιγαίο, δεν έχουμε παραβιάσεις».

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι ο Ερντογάν από εκεί που έλεγε «Μητσοτάκης γιοκ» τώρα λέει «Μητσοτάκη μιλάμε». «Η Τουρκία δεν θα αλλάξει θέσεις» παραδέχτηκε η κ. Μπακογιάννη επισημαίνοντας ότι «εμείς έχουμε βάση πάνω στο διεθνές δίκαιο. Πάνω σε αυτή βασιζόμαστε. Από κει και πέρα μη ξεχνάτε ότι η Ελλάδα δεν είναι αφελής. Η Ελλάδα εξοπλίζεται. Και εξοπλίζεται κατά τρόπο μοναδικό τα τελευταία χρόνια ώστε οι Τούρκοι να λένε ότι έχουν χάσει την υπεροπλία που είχαν στο Αιγαίο».

Διαβάστε επίσης

«Αυλαία» στο θρίλερ της εξαφάνισης 28χρονου στην Καρδίτσα: Ταυτοποιήθηκε η σορός που εντοπίστηκε σε ποτάμι

Το ερώτημα της Μαρίας Καρυστιανού που θα έθετε στον Κυριάκο Μητσοτάκη το Documento – Για έκτη χρονιά «κρύβεται» ο πρωθυπουργός

ΣΥΡΙΖΑ: Τι ακολουθεί μετά τη μομφή κατά Κασσελάκη – Το Συνέδριο και οι υποψήφιοι

«Λευκά» ποινικά μητρώα από… μαύρη τρύπα

Κομισιόν: Παζλ για δυνατούς λύτες τα κρίσιμα χαρτοφυλάκια – Τα φαβορί για τις θέσεις κλειδιά

Κακοκαιρία Atena: Καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι – Πότε ξεκινούν, πόσο θα κρατήσουν τα φαινόμενα (LIVE)

«Καλώς ήρθατε στην πόλη του μεγαλύτερου εγκλήματός σας» – Πανό σε γήπεδο χόκεϊ στο Άουσβιτς (Photo)