Κάθε καλός νοικοκύρης και νοικοκυρά φροντίζουν ήδη τώρα που διαβάζετε το κείμενο να ξαλμυρίζεται ο μπακαλιάρος ώστε αύριο που θα τηγανιστεί να είναι όπως πρέπει στο αλάτι του, τρυφερός, σε κομμάτια ή κροκέτες.
Παράλληλα η σκορδαλιά, είτε με πατάτα, είτε με ψωμί, είτε με έναν συνδυασμό και των δύο υλικών, με καρύδι ή χωρίς είτε είναι ήδη έτοιμη είτε θα γίνει κι αυτή νωρίς αύριο, ανήμερα της 25ης Μαρτίου.
Τρία απλά κόλπα για να αντιμετωπίσετε την κακοσμία που προκύπτει μετά την κατανάλωση της σκορδαλιάς:
1. Ένα κουταλάκι ζάχαρη που θα το φάτε πριν αρχίσετε το φαγητό.
2. Μετά φαγητού: Μασήστε καρφιά γαρύφαλλο, μην τα καταπιείτε, αλλά όπως θα καταπίνετε το σάλιο σας που θα έχει μουλιάσει τα γαρυφαλλακια – τρία με τέσσερα αρκούν – θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την δύναμη του σκόρδου!
3. Πιείτε ένα ποτήρι γάλα μετά το φαγοπότι. Οι ειδικοί λένε ότι το γάλα βοήθάει στο να διαλύσει την δύναμη του σκόρδου και των αερίων που δημιουργεί στο στομάχι.
Μάλλον κάθε παρέα, και κάθε οικογένεια έχει τα δικά της “μυστικά” όπλα για να μην υπάρχει δικαιολογία για κάποιον να μη φάει σκορδαλιά! Αυτά και καλή σας όρεξη.