Μπάιντεν: «Ένας ολοκληρωτικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή είναι πιθανός, αλλά όχι αναπόφευκτος»

Μπάιντεν: «Ένας ολοκληρωτικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή είναι πιθανός, αλλά όχι αναπόφευκτος»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι ένας ολοκληρωτικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή είναι πιθανός, υπογραμμίζοντας όμως ότι υπάρχει πιθανότητα εξεύρεσης διπλωματικής λύσης για τον τερματισμό της σύγκρουσης του Ισραήλ με τη Χαμάς στη Γάζα και με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

«Ένας ολοκληρωτικός πόλεμος είναι πιθανός, αλλά θεωρώ πως υπάρχει επίσης η ευκαιρία – είμαστε ακόμα στο παιχνίδι για να πετύχουμε μια διευθέτηση που θα μπορούσε να αλλάξει θεμελιωδώς ολόκληρη την περιοχή», είπε ο Μπάιντεν στην εκπομπή «The View» του τηλεοπτικού δικτύου ABC.

Κατά την επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο αμερικανός πρόεδρος συνέχισε τις προσπάθειες με στόχο την αποκλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, εν μέσω ανησυχίας ότι ο πόλεμος του Ισραήλ εναντίον της παλαιστινιακής Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας θα εξαπλωθεί στον Λίβανο. Το Ισραήλ διεύρυνε σήμερα τις αεροπορικές επιδρομές του στον Λίβανο, ενώ κατέρριψε πύραυλο που – σύμφωνα με τη Χεζμπολάχ – είχε στόχο το αρχηγείο της Μοσάντ κοντά στο Τελ Αβίβ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, του ισχυρότερου συμμάχου του Ισραήλ, έχει προωθήσει τη λύση των δύο κρατών στην ισραηλινοπαλιστιανιακή σύγκρουση, ενώ δεν έκρυψε πως έχει διαφωνήσει με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου επί του θέματος. «Δεν συμφωνώ με τη θέση του. Είναι αναγκαία η λύση δύο κρατών», είπε ο Μπάιντεν. «Πρέπει να γίνει», συμπλήρωσε.

Ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι μόλις επιτευχθεί εκεχειρία με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο και με τη Χαμάς στη Γάζα, τότε η προσοχή μπορεί να στραφεί στη Δυτική Όχθη. «Είναι εφικτό, αφιερώνω όλη μου την ενέργεια για να το πετύχω. Υπάρχει η βούληση για αλλαγή».

Διαβάστε επίσης:

IDF: Το Ισραήλ προετοιμάζεται για «πιθανή» χερσαία εισβολή στον Λίβανο – Επιστρατεύει 2 ταξιαρχίες εφέδρων

Reuters: Μυστικό πρόγραμμα παραγωγής επιθετικών drones στην Κίνα, ανέπτυξε η Ρωσία

Λίβανος: Πώς η «καταστροφική αποτυχία» των ΗΠΑ ενθάρρυνε την επίθεση του Ισραήλ

Νέοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ βόρεια της Βηρυτού – Σχεδόν 500.000 εσωτερικά εκτοπισμένοι

Πιέσεις προς Ουκρανία και Δύση: Ο Πούτιν προεδρεύει στο Συμβούλιο Ασφαλείας υπό τη σκιά της αναθεώρησης του πυρηνικού δόγματος

Politico: Έστειλαν φάκελο με σφαίρα στον Φίτσο τέσσερις μήνες μετά την απόπειρα δολοφονίας

Σπάνια κοινή δήλωση ΥΠΕΞ Αιγύπτου, Ιράκ και Ιορδανίας: «Το Ισραήλ ωθεί την περιοχή σε ολοκληρωτικό πόλεμο»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter