Μπάιντεν: Εκτοξεύτηκαν τα στοιχήματα για την αποχώρησή του – «Ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο»

Μπάιντεν: Εκτοξεύτηκαν τα στοιχήματα για την αποχώρησή του – «Ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο»

Αρκετοί πρωτοκλασσάτοι Δημοκρατικοί εκτιμούν ότι η αυξανόμενη πίεση των ηγετών του Κογκρέσου και στενών φίλων του κόμματος θα πείσει τον πρόεδρο Μπάιντεν να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα, ήδη από αυτό το Σαββατοκύριακο, ενώ οι στοιχηματικές εταιρείες έχουν πάρει φωτιά για το αν ο 81χρονος πρόεδρος θα αντέξει να την τερματίσει.

Σύμφωνα με δημοσιέυμα του AXIOS, οι κορυφαίοι ηγέτες του κόμματός του, οι φίλοι του και οι βασικοί δωρητές πιστεύουν πλέον ότι ο Μπάιντεν δεν μπορεί να κερδίσει, καθώς δεν μπορεί να πείσει το εκλογικό κοινό σχετικά με την πνευματική διαύγεια και την ηλικία του.Ο Μπάιντεν έχει ήδη ενημερωθεί πως αν παραμείνει, ο πρώην πρόεδρος Τραμπ θα μπορούσε να κερδίσει με συντριπτική διαφορά και να εξαφανίσει τις ελπίδες των Δημοκρατικών τον Νοέμβριο.

Η πίεση να αποχωρήσει από την υποψηφιότητά του έχει αυξηθεί σε δυσθεώρητα επίπεδα, ιδίως μετά την είδηση ότι νοσεί με κορονοϊο. Οι Δημοκρατικοί αναμένουν ότι οι επόμενες δημοσκοπήσεις μετά το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών θα δείξουν ακόμα και εκλογική συντριβή στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Η επιλογή του είναι να γίνει ένας από τους ήρωες της ιστορίας ή να είναι σιγουρέψει ότι δεν θα υπάρξει ποτέ προεδρική βιβλιοθήκη Μπάιντεν. Προσεύχομαι να κάνει το σωστό», γνωστοποίησε στο ίδιο πρακτορείο στενός φίλος του προέδρου.

Μέχρι στιγμής, 20 Δημοκρατικοί βουλευτές και ένας Δημοκρατικός γερουσιαστής έχουν καλέσει δημόσια τον πρόεδρο να αποσυρθεί από την κούρσα για την προεδρία.

Αφόρητες πιέσεις

Η πίεση στο πρόσωπο του προέδρου είναι «αδυσώπητη και συντονισμένη», σημειώνει το Axios, παραθέτοντας μια σειρά από παρεμβάσεις κορυφαίων στελεχών τις τελευταίες ημέρες.

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ (D-N.Y.) είπε στον Μπάιντεν στο Rehoboth Beach, Del., το Σάββατο – την ημέρα της απόπειρας δολοφονίας του Τραμπ – ότι θα ήταν καλύτερο να αποσυρθεί, μετέδωσε πρώτο το ABC News. Οι Δημοκρατικοί στο Καπιτώλιο θέλουν να αποχωρήσει και ανησυχούν ότι θα χάσουν κερδισμένες έδρες αν δεν το κάνουν.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι (D-Calif.), ιθύνων νους της εκστρατείας για την αποχώρηση του Μπάιντεν, του είπε ότι θα μπορούσε να καταστρέψει τις πιθανότητες των Δημοκρατικών να ανακτήσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Μας είπαν ότι ανησυχεί επίσης για το ενδεχόμενο να στερέψουν οι δωρεές.

Ο ηγέτης της μειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων Hakeem Jeffries (D-N.Y.) παρέδωσε παρόμοιο, αν και πιο διακριτικό, μήνυμα στον Biden.

Ο πρώην πρόεδρος Ομπάμα μίλησε δυνατά με τη σιωπή του – και τους πρώην βοηθούς του που χτυπούσαν δημόσια τον Μπάιντεν.

Ο Μπιλ και η Χίλαρι Κλίντον κάνουν ό,τι και ο Ομπάμα. Το ίδιο κάνουν και οι πρώην βοηθοί τους.

Όλο και περισσότερο κορυφαίοι βοηθοί του Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αρχικά τον παρότρυναν να συνεχίσει να αγωνίζεται μετά το καταστροφικό ντιμπέιτ στις 27 Ιουνίου – πριν από 21 ημέρες – λένε ότι είναι τώρα πότε, όχι αν, ο Μπάιντεν ανακοινώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος.

Στοιχηματικές

Η είδηση του κορονοϊού, έχει τροφοδοτήσει κι άλλο την ατμόσφαιρα ανησυχίας για την ηλικία και την υγεία του Τζο Μπάιντεν με τη Κάμαλα Χάρις να περιμένει στη γωνία  καθώς λαμβάνει το «τη μερίδα του λέοντος» από τους bookmakers: Η αντιπρόεδρος αναδείχθηκε και πάλι ως το φαβορί της στοιχηματικής αγοράς για να κερδίσει το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, καθώς η αντίσταση στην προσπάθεια του Τζο Μπάιντεν να παραμείνει στην κορυφή του ψηφοδελτίου του κόμματος συνεχίζει να αυξάνεται.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πλατφόρμα Polymarket, οι bookmakers δίνουν πλέον 64% στην πιθανότητα απόσυρσης του Τζο Μπάιντεν, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με το 33% της αντίστοιχης πρόβλεψης κατά την περασμένη εβδομάδα.

Το Polymarket δίνει προβάδισμα 8 μονάδων υπέρ της Χάρις (20% έναντι 12%), ενώ κατά το PredictIt, ο Μπάιντεν υπολείπεται 7 μονάδων της αντιπροέδρου (26% έναντι 19%).

Η ίδια πλατφόρμα δίνει στην Κάμαλα Χάρις 45% πιθανότητες για τη θέση της υποψηφίου των Δημοκρατικών, έναντι 40% του Τζο Μπάιντεν και ενώ μία μόλις εβδομάδα νωρίτερα οι ρόλοι ήταν αντεστραμμένοι (80% – 20% υπέρ του Μπάιντεν).

Οι bookmakers στην PredictIt δίνουν στον Μπάιντεν αποδόσεις 37 σεντς ανά μετοχή (που αντιστοιχούν σε πιθανότητα 37%) να κερδίσει το χρίσμα, έναντι 51 σεντς ανά μετοχή της Χάρις.

Δείτε επίσης: 

Πελόζι και Σούμερ δείχνουν την «έξοδο» στον Μπάιντεν: «Δεν μπορείς να νικήσεις τον Τραμπ»

Καψόνι διαρκείας σε δύο στελέχη της πυροσβεστικής – Ψιλά γράμματα οι προβλεπόμενες διαδικασίες, η υγεία και τα προσωπικά δεδομένα

Καιρός: «Κολλημένος» ο υδράργυρος πάνω από τους 40°C – Πότε υποχωρούν οι υψηλές θερμοκρασίες

Παλεύουν με τις φλόγες και τις ελλείψεις – Σοκαριστικές μαρτυρίες για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες

Πρόκληση από το τουρκικό ΥΠΕΞ: «Ο Δένδιας υπονομεύει τις συνομιλίες Μητσοτάκη – Ερντογάν»

Προκλητικό σχόλιο του Κάιλ Γκας σε συναυλία: «Μην αστοχήσετε στον Τραμπ την επόμενη φορά» (Video)

Μέτρα – «ασπιρίνες» από τον Μητσοτάκη για την ενεργειακή ακρίβεια ενώ οι τιμές καλπάζουν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter