Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2023

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2023
  • Για 2η χρονιά εικαστικά εργαστήρια σε σωματεία που φιλοξενούν παιδιά

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ γιορτάζει και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών (17/05) και τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18/05) με θέμα «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής», με ποικιλία εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων για μικρούς και μεγάλους. Με μήνυμα «το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών γιορτάζει και αυτό βγαίνει προς τα έξω» ξεκινά τα εκπαιδευτικά προγράμματα την Κυριακή 14 Μαΐου έως την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023.

Στις 14 Μαΐου πραγματοποιείται η συνδυαστική μουσειοπαιδαγωγική δράση «Pilates, γιορτινές χειροτεχνίες, & sandbox στο Μουσείο» προσφέροντας μια συνολική εμπειρία, μάθησης, δημιουργίας και ψυχαγωγίας, με σύντομες ξεναγήσεις, γιορτινές χειροτεχνίες, διαδραστικό sandbox (τραπέζι άμμου επαυξημένης πραγματικότητας) στη νέα εκπαιδευτική αίθουσα του Μουσείου. Παράλληλα, στην αυλή του μουσείου θα βρίσκεται για τους μεγαλύτερους φίλους του Μουσείου, ειδικός εκπαιδευτής Pilates, ενώ η Μικτή Χορωδία Ομίλου ΟΤΕ Αθηνών θα ταξιδέψει το κοινό στον κόσμο της μουσικής δημιουργίας.

Για 2η χρονιά το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών επισκέπτεται και πραγματοποιεί εικαστικά εργαστήρια σε σωματεία, που φιλοξενούν παιδιά. Συγκεκριμένα, το εικαστικό εργαστήρι «Ιστορίες του Μουσείου ζωντανεύουν στον κήπο» θα επισκεφθεί τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος (Kέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης) στην Αθήνα και το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας, έτσι ώστε τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί να δημιουργήσουν τέχνη από ανακυκλώσιμα υλικά (Trash Art).

Το αναλυτικό πρόγραμμα των δωρεάν εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δράσεων του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του μουσείου, όπου υπάρχει η δυνατότητα για online κρατήσεις θέσεων.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ, για περισσότερο από 30 χρόνια, διαφυλάσσει την πολιτιστική κληρονομιά των τηλεπικοινωνίων της χώρας. Σήμερα, οι συλλογές του Μουσείου περιλαμβάνουν πάνω από 4.000 αντικείμενα και 33.000 έγγραφα, όπως χάρτες, τηλεγραφήματα, φωτογραφίες και σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό. Αξιοποιώντας τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών κάνει προσβάσιμες τις συλλογές του στο ευρύ κοινό και τους ερευνητές, ενώ μέσα από την ιστοσελίδα του, προσφέρει ψηφιακές ξεναγήσεις, εικονική περιήγηση στη μόνιμη συλλογή και εκπαιδευτικά προγράμματα on demand.

Documento Newsletter