Μουντομπάσκετ: Έχασε ένα νεφρό του ο χτυπημένος Σίμανιτς

Μουντομπάσκετ: Έχασε ένα νεφρό του ο χτυπημένος Σίμανιτς
Πηγή φωτογραφίας: Twitter

Σοκ προκάλεσε στον κόσμο του μπάσκετ η είδηση ότι ο Σέρβος αθλητής Μπόρισα Σίμανιτς έχασε τον έναν νεφρό του μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα με το νότιο Σουδάν.

Ο Σίμανιτς δέχτηκε ένα μάλλον ανεπαίσθητο χτύπημα από αντίπαλό του στην κοιλιακή χώρα και αποχώρησε από το παιχνίδι με πόνους. Στο νοσοκομείο της Μανίλα όπου μεταφέρθηκε χρειάστηκε να χειρουργηθεί και οι αρχικές ιατρικές εκτιμήσεις ανέφεραν ότι η νεφρική λειτουργία του δεν επηρεάστηκε. Ωστόσο, σύμφωνα με την Σερβική Ομοσπονδία υπήρξαν μετεγχειρητικές επιπλοκές και οι γιατροί αναγκάστηκαν -σε νέα επέμβαση, χθες – για να το αφαιρέσουν.

«Λόγω της εμφάνισης επιπλοκών στο τραυματισμένο νεφρό που προέκυψαν κατά τη μετεγχειρητική πορεία, ο Μπόρισα Σίμανιτς υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση στις 3 Σεπτεμβρίου. Λόγω επιπλοκών στη ζωτικότητα του νεφρικού ιστού, έπρεπε να αφαιρεθεί ολόκληρο το νεφρό» εξήγησε ο γιατρός της Εθνικής Σερβίας, Μπόρισα Ραντοβάνοβιτς.

Ο αθλητής που χτύπησε τον άτυχο Σίμανιτς, Νούνι Όμοτ, ζήτησε δημόσια συγγνώμη. Ο 25χρονος Σίμανιτς (2,11 μ.), που πέρυσι αγωνίστηκε στη Σαραγόσα, ελπίζεται ότι θα μπορέσει να συνεχίσει την καριέρα του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter