Mουντομπάσκετ 2023: Καλούτσικη κλήρωση για την Εθνική

Αρκετά ευνοϊκή ήταν για την Εθνική μας η κλήρωση του Μουντομπάσκετ, αφού το πιθανότερο σενάριο τη φέρνει αντιμέτωπη με τη Λιθουανία για μια θέση στα προημιτελικά.

Οι ΗΠΑ, η Νέα Ζηλανδία και η Ιορδανία θα είναι οι αντίπαλοι της ελληνικής ομάδας στην πρώτη φάση, από την οποία προκρίνονται δύο ομάδες. Στη συνέχεια, η Εθνική μας θα διασταυρωθεί με δύο από τις ομάδες του «διπλανού» Ομίλου (Λιθουανία, Μεξικό, Μαυροβούνιο, Αίγυπτο). Από τις οχτώ ομάδες που προαναφέρθηκαν, οι δύο θα προκριθούν στα προημιτελικά.
Όλοι οι αγώνες της ελληνικής ομάδες θα διεξαχθούν στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων Μανίλα. Ο Όμιλος θα φιλοξενηθεί στη Mall of Asia Arena (όπου θα γίνουν και τα τελικά), αλλά πιθανολογείται ότι το μεγάλο ματς με τις ΗΠΑ θα διεξαχθεί στην αχανή Philippine Arena των 55.000 θέσεων για εμπορικούς λόγους.

Η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα την αδύναμη Ιορδανία (26/8) και στη συνέχεια θα παίξει με τις ΗΠΑ (28/8) και τη Νέα Ζηλανδία (30/8).

«Οι κληρώσεις γίνονται για να γίνονται. Το σημαντικό είναι να εμφανιστούμε εμείς όπως πρέπει και ενωμένοι», σχολίασε από τη Μανίλα ο μάνατζερ της Εθνικής Ελλάδας, Νίκος Ζήσης. «Είναι σημαντικό ότι δεν θα υπάρχει έξτρα μετακίνηση για την ομάδα μας, αφού οι αποστάσεις είναι μεγάλες».

Αναλυτικά, η κλήρωση των Ομίλων:

A (Μανίλα): Φιλιππίνες, Ιταλία, Δομινικανή Δημ., Ανγκόλα.

Β (Μανίλα): Σερβία, Πουέρτο Ρίκο, Κίνα, Ν. Σουδάν.

C (Μανίλα): ΗΠΑ, Ελλάδα, Νέα Ζηλανδία, Ιορδανία.

D (Μανίλα): Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Μεξικό, Αίγυπτος.

Ε (Οκινάουα): Αυστραλία, Γερμανία, Φινλανδία, Ιαπωνία.

F (Οκινάουα): Σλοβενία, Βενεζουέλα, Γεωργία, Πρ. Ακρωτήρι.

G (Τζακάρτα): Ισπανία, Βραζιλία, Ιράν, Ακτή Ελεφαντοστού.

H (Τζακάρτα): Γαλλία, Καναδάς, Λεττονία, Λίβανος.

Η πρώτη και δεύτερη φάση θα ξεκινήσει στις 25/8, η δεύτερη στις 31/8 και η τελική στις 5/9. Ο διάδοχος της Ισπανίας στον παγκόσμιο θρόνο θα αναδειχθεί στις 10 Σεπτεμβρίου στην MOA Arena της Μανίλα.