«Μουδιασμένο» το Μαξίμου- Επικοινωνιακή στροφή του Μητσοτάκη στα ζητήματα «καθημερινότητας»

«Μουδιασμένο» το Μαξίμου- Επικοινωνιακή στροφή του Μητσοτάκη στα ζητήματα «καθημερινότητας»

Σε πολιτικό αδιέξοδο φαίνεται να είναι το Μαξίμου, καθώς η ηχηρή κοινωνική αποδοκιμασία των Ευρωεκλογών, έχει προκαλέσει μεγάλα ζητήματα εσωστρέφειας αλλά και παραγωγής πολιτικής, με τον πρωθυπουργό να προσπαθεί για άλλη μία φορά να βρει «σωσίβιο» στην επικοινωνία.

Συγκεκριμένα, τη στιγμή που στο εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης υπάρχει διευρυμένη απογοήτευση από τον ανασχηματισμό «ανακύκλωσης προσώπων», ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να κερδίσει πολιτικό χρόνο, μέσα από μία «επικοινωνιακή» στροφή στα ζητήματα της καθημερινότητας.

Συνάντηση με Λιβάνιο και Θεοδωρικάκο

Σε αυτό το πλαίσιο χθες το απόγευμα (18/6) ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο Μαξίμου με τον νέο υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, όπου έγινε σύσκεψη για το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις κινήσεις που πρέπει να δρομολογηθούν, ώστε να υπάρχει επιτάχυνση στις διαδικασίες προσλήψεων. Στην πραγματικότητα ο πρωθυπουργός ήθελε να περάσει ένα «μήνυμα επανεκκίνησης» και ότι θα συγκρουστεί με τις «διαχρονικές παθογένειες» του κράτους, μετά και την τεράστια πολιτική φθορά των ευρωεκλογών.

Στην ίδια λογική της επικοινωνιακής διαχείρισης της μεγάλης εκλογικής συρρίκνωσης της ευρωκάλπης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε να δείξει ότι θα καταπολεμήσει τον «ελέφαντα στο δωμάτιο» που είναι η ακρίβεια. Στη συνάντηση με τον Τάκη Θεοδωρικάκο ο πρωθυπουργός μίλησε για άλλη μία φορά για την ανάγκη πανευρωπαϊκής δράσης για την αντιμετώπιση των αθέμιτων πρακτικών από τις πολυεθνικές και για την εντατικοποίηση των ελέγχων.

Ουσιαστικά, ο πρωθυπουργός δεν μίλησε για καμία ουσιαστική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, καθώς απλά έκανε αναφορά σε παραδοχές που η κοινωνία της ζει «στο πετσί της». Την μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης την έχει αποκλείσει, ενώ ακόμη και για την αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εξαντλήσει τις δράσεις του στην επιστολή προς τον φον ντερ Λάιεν. Σημειώνεται ότι εν μέσω των επικοινωνιακών κινήσεων του πρωθυπουργού, την επόμενη Τετάρτη (26/6) συνεδριάζει η γαλάζια ΚΟ, όπου θα αποτυπωθεί η δυσφορία αρκετών βουλευτών.

Διαβάστε επίσης:

Προσπαθεί να ξελασπώσει τον Θεοδωρικάκο ο Μητσοτάκης μετά τις αποκαλύψεις του Documento

Υπόθεση Λύτρα: Αίτημα Σοφού να προφυλακιστεί – «Δεν έχει σταλεί απειλητικό μήνυμα», λέει ο δικηγόρος του (Video)

Απίστευτο και όμως ελληνικό: Διεκόπη εκ νέου η δίκη για τις φονικές πλημμύρες «Ιανός» λόγω ζέστης – Δεν είχε κλιματισμό η αίθουσα

ΣΥΡΙΖΑ κατά Κούγια: Αμετανόητος ομοφοβικός και υποστηρικτής κακοποιητών

Νέο παραλήρημα Κούγια: «Κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι έχει εγκαθιδρυθεί μια χούντα της ομοφυλοφιλικής κοινότητας»

Μία ακόμα δικογραφία στη Βουλή για το μπάζωμα των Τεμπών – Μητσοτάκης κι άλλοι 7 στο κάδρο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter