Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ακολουθεί δική του προσωπική ατζέντα αδιαφορώντας για το αν προκαλεί προβλήματα στον πρωθυπουργό.
Σε μόνιμο πονοκέφαλο έχει εξελιχθεί για το Μέγαρο Μαξίμου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνης Γεωργιάδης, καθώς δεν ξέρουν ποια θα είναι η επόμενη βόμβα που θα πετάξει.
Η τελευταία ήταν η βάπτιση του βρέφους του προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων εν μέσω καραντίνας. Κατ αρχήν η βάπτιση εγείρει από μόνη της θέμα για το κατά πόσο ανεξάρτητη είναι η Αρχή από την στιγμή που έγινε κουμπάρος με τον πρόεδρό της. Ακολούθως και άσχετα από το πόσοι παραβρέθηκαν στην βάπτιση ο κ. Γεωργιάδης παραβίασε την απαγόρευση. Για να καλυφθεί μάλιστα επικαλέστηκε ότι είχε ειδική άδεια, από την Πολιτική Προστασία, για να τον αδειάσει όμως ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας. Φυσικά με την «ειδική άδεια» φέρνει σε δύσκολη θέση και τον Νίκο Χαρδαλιά, εάν πράγματι του την έδωσε. Το όλο θέμα έδωσε ευκαιρία στον Αλέξη Τσίπρα να το αναδείξει περαιτέρω στην Βουλή.
Ως γνωστόν ο κ. Γεωργιάδης είναι αμετροεπής και ανερμάτιστος, ωστόσο ακόμη και εκείνος μπορούσε να αντιληφθεί ότι θα προκαλούσε πρόβλημα στον πρωθυπουργό του που θα πρέπει να απολογείται πλέον για τα προνόμια που απολαμβάνουν κάποια στελέχη του. Το ερώτημα, ακόμη και στο επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου, είναι γιατί δεν αρκέστηκε να κάνει την βάπτιση, αλλά δημοσιοποίησε με ανάρτηση της φωτογραφίας το θέμα και πήραν φωτιά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Δεν είναι άλλωστε η πρώτη βάπτιση που κάνει.
Την ώρα λοιπόν που ένα τμήμα των υπέρ-δεξιών ψηφοφόρων αναρωτιέται «γιατί η κυβέρνηση επιτρέπει τις διαδηλώσεις ενώ απαγορεύει τον εκκλησιασμό και τις παρελάσεις», ο Άδωνης Γεωργιάδης εμφανίζεται ως αυθεντικός εκφραστής του χριστεπώνυμου πληρώματος, βαπτίζει έναν ακόμη ορθόδοξο, όπως ανέφερε και δηλώνει: «δεν μπορούμε να υποστηρίζουμε την απαγόρευση των βαπτίσεων την ώρα που υποστηρίζουμε τις διαδηλώσεις». Κάπως έτσι ο βγαίνει κερδισμένος, κερδίζει πόντους στο δικό του κοινό, ενώ το Μέγαρο Μαξίμου δεν μπορεί να τον αδειάσει από τον φόβο του πολιτικού κόστους». Για να μην μείνει αμφιβολία εμφανίζεται και σαν ο πρωτοπόρος κατά του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ διασπείρει τον κορονοϊό στις διαδηλώσεις για να φέρει μετά σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση». Το επιχείρημα είναι αντίστοιχο της ρητορικής του κ. Γεωργιάδη και του κοινού στο οποίο απευθύνεται. Ακόμη και τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης αναγκάζονται να κάνουν ότι δεν κατάλαβαν και να προβάλλουν τις απαντήσεις του στον Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή.
Δεν ήταν όμως ανάγκη να δημοσιοποιήσει την βάπτιση για να γίνει αντιληπτό ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει εντελώς προσωπική ατζέντα που δεν ταυτίζεται με την ατζέντα της κυβέρνησης. Ήταν εκείνος που είπε ότι «με τον τουρισμό μας ξέφυγε ο κορονοϊός» και ανάγκασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απολογείται για τις φιέστες στην Σαντορίνη και λίγο μετά ότι «ενώ είχαμε εισηγήσεις δεν αποφασίσαμε κλείσιμο της Θεσσαλονίκης για να μην δυσαρεστήσουμε τους πιστούς». Όσο για τον περιορισμό στις εμφανίσεις στα κανάλια που κάποια στιγμή είπε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό του συμβούλιο, την απάντηση την δίνει ο αντιπρόεδρος καθημερινά από άλλο στασίδι.
Ο πρωθυπουργός φυσικά είναι ενοχλημένος από την εν γένει συμπεριφορά του κ. Γεωργιάδη. Γι αυτό και τον αποψίλωσε από αρμοδιότητες τις οποίες έδωσε στον υφυπουργό του τον οποίο επίσης αναβάθμισε για να μην εξαρτάται από τον κ. Γεωργιάδη. Αλλά και δημοσίως τον υποτίμησε αποδίδοντας τα εύσημα για την αναπτυξιακή πολιτική στον σύμβουλό του Αλέξη Πατέλη ενώ στην εκδήλωση παρευρισκόταν και ο Άδωνις. Αλλά μέχρι εκεί. Το Μαξίμου σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες περίμενε από τον κ. Γεωργιάδη μία παραίτηση ή αποχώρηση για να ξεμπερδεύει. Ο υπουργός όμως δεν του έκανε το χατήρι και ο πρωθυπουργός παρότι ήταν από τα θέματα που συζητήθηκαν δεν τόλμησε να τον απομακρύνει στον ανασχηματισμό. Παρότι η όλη συμπεριφορά δεν ταιριάζει στο στυλ διακυβέρνησης που θα επιθυμούσε ο κ. Μητσοτάκης. Είναι γνωστό ότι «δεν ταιριάζουν», αλλά όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, ο κ. Μητσοτάκης είναι όμηρος του κ. Γεωργιάδη. Όσο μάλιστα θα αυξάνεται η φθορά της κυβέρνησης θα είναι και πιο δύσκολο να τον συνετίσει ή να τον απομακρύνει από την κυβέρνηση. Άλλωστε υπάρχει ένα δυσαρεστημένο κοινό από την διακυβέρνηση που περιμένει να βρεθεί ο πολιτικός φορέας που θα το εκφράσει.