Μοιραίοι και άβουλοι αντάμα

Μοιραίοι και άβουλοι αντάμα

Το παραμύθι της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι «οι επιστήμονες συνιστούν και η πολιτική ηγεσία αποφασίζει» αποκαλύφθηκε πρώτα από τον Αδωνη Γεωργιάδη και βέβαια χθες από τη μη ανακοίνωση των αποφάσεων της σύσκεψης που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου από τους γνωστούς επιστήμονες.

Η κυβερνητική πολιτική αντιμετώπισης της πανδημίας καθημερινά φανερώνει το μέγεθος της αποτυχίας της. Χθες Δευτέρα είχαμε νέο ρεκόρ κρουσμάτων, πάνω από 50 θανάτους και περισσότερους από 400 διασωληνωμένους ασθενείς.

Παρά τα τραγικά αυτά νούμερα τα οποία προδιαθέτουν για ανεξέλεγκτες καταστάσεις τις επόμενες μέχρι τα Χριστούγεννα εβδομάδες η άβουλη κυβέρνηση του ανέμελου πρωθυπουργού δεν έχει τη βούληση αλλά κυρίως την τόλμη να πάρει μέτρα προστασίας του κοινωνικού συνόλου.

Όταν οι λοιμωξιολόγοι κάνουν λόγο για μαζικούς θανάτους, ενώ εκτιμούν ότι οι φετινές γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους θα είναι χειρότερες από πέρυσι, οι κυβερνητικοί παράγοντες ακολουθώντας το δόγμα Άδωνη, πετούν στον κάλαθο των αχρήστων τα πορίσματα και τις συμβουλές τους, φοβούμενοι το πολιτική κόστος της άφρονος πολιτικής τους.

Γιατί ενώ πέρυσι αποφάσισαν ολικό lockdown με την «ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό (COVID-19) να αναφέρει 2.556 κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να ανέρχεται σε 54809, τους νέους θανάτους να είναι 34, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 749», κλείνοντας την οικονομία προσκαλώντας οικονομική κρίση χωρίς να ενισχύουν τη δημόσια υγεία, φέτος δεν λαμβάνουν κανένα ουσιαστικό μέτρο, παίζουν το παιγνίδι των αυστηρών ελέγχων και της προσωπικής ευθύνης, ενώ με τη συμβολή των φιλικών καλοπληρωμένων ΜΜΕ αποσείουν από πάνω τους οποιαδήποτε ευθύνη.

Η χώρα πλέον έχει εισέλθει σε έναν κύκλο θανάτου από κορονοϊό με απόλυτη ευθύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της παρέας του που για δεύτερη χρονιά άφησαν ελεύθερες παρελάσεις και γιορτασμούς πιστεύοντας ότι «κάνοντας τα ίδια πράγματα πετυχαίνει κανείς διαφορετικό αποτέλεσμα».

Οικονομική δυσπραγία, ακρίβεια, βαρύς χειμώνας και ανεξέλεγκτη εξάπλωση της πανδημίας φέρνουν την Ελλάδα μπροστά σε μια άνευ προηγουμένου μεταπολεμική κοινωνική κρίση.

Η άνοιξη του 2022 θα βρει μια κατεστραμμένη χώρα που θα χρειαστεί πολλές δεκαετίες για να συνέλθει. και για αυτό μια παράταξη είναι υπεύθυνη, η Δεξιά, και ένας ο μοιραίος πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter