Μιζέρια

Μιζέρια

Από πουθενά δεν μπορείς να πιάσεις αυτή την απερίγραπτη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όταν πάει να κάνει κάποιος μια συζήτηση για την ακρίβεια, το κόστος της βενζίνης ή ακόμη και το κόστος του νέου πακέτου της ελληνογαλλικής αμυντικής συνεργασίας, οι υποστηρικτές της, αμέσως την χαρακτηρίζουν μίζερη.

Τώρα, αν κάτσει κάποιος να προσμετρήσει πόσα μπορούν να χαρακτηριστούν μίζερα επί κυβέρνησης Κυριάκου μάλλον θα χάσει τον λογαριασμό.

Ας κάνουμε μια προσπάθεια να θυμηθούμε κάποια των τελευταίων ημερών. Μίζερο είναι να στήνονται σκηνές για τους σεισμοπαθείς του Αρκαλοχωρίου αλλά αυτοί να κοιμούνται στα τσιμέντα γιατί δεν τους έδωσαν ράντζα. Μίζερο είναι επίσης να τους παραχωρούνται τρύπιες κουβέρτες για να σκεπαστούν με ημερομηνία 1957.
Μίζερο είναι να μην προσλαμβάνεις ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με τη δικαιολογία τι θα τους κάνουμε όταν τελειώσει η πανδημία.

Μίζερο είναι να έχεις χιλιάδες ράντζα στους διαδρόμους των νοσοκομείων και να αναβάλεις χειρουργεία γιατί δεν έχεις γιατρούς.

Μίζερο είναι να έχεις όχι μόνο άδειες αίθουσες αλλά ολόκληρα σχολικά συγκροτήματα εγκαταλελειμμένα αλλά να έχεις τάξεις με 25 και 27 μαθητές ακόμη και σε προκάτ γιατί δεν παίρνεις δασκάλους και καθηγητές.

Μίζερο είναι να πετάς εκατομμύρια για να φτιάξεις στην πρωτεύουσα «μεγάλο περίπατο» στον οποίο δεν περπατάει κανείς μόνο και μόνο για να φάνε κάποιοι φίλοι σου. Όπως μίζερο είναι να φυτεύεις φοίνικες στο κέντρο της Αθήνας για να κάνεις την Αθήνα Κάιρο.

Μίζερο είναι να πλένεις το κέντρο της Αθήνας αλλά 100 μέτρα πιο κάτω να μην μπορείς να περάσεις από τα σκουπίδια που συσσωρεύονται.

Και κυρίως μίζερο είναι να φτωχοποιείς τους πολίτες και ταυτόχρονα να επαίρεσαι ότι τα πάντα λειτουργούν σωστά και η οικονομία αναπτύσσεται.

Για όλα αυτά και για χιλιάδες ακόμη που συναντούν οι Ελληνες στην καθημερινή τους ζωή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να εγκαταλείψει όσο το δυνατόν γρηγορότερο την εξουσία.

Γιατί επιτέλους πρέπει να ξεφύγουμε από τη μιζέρια, για να ζήσουμε επιτέλους ως άνθρωποι και όχι ως ζώα που μας θέλουν.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter