Μητσοτάκης: Βλέπει «εύρυθμη λειτουργία» και «αναβάθμιση» στο διαλυμένο και ιδιωτικοποιημένο ΕΣΥ

Μητσοτάκης: Βλέπει «εύρυθμη λειτουργία» και «αναβάθμιση» στο διαλυμένο και ιδιωτικοποιημένο ΕΣΥ

«Δείκτης ώριμης δημοκρατίας είναι και η εύρυθμη λειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την αναβάθμιση του οποίου δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις», δήλωσε με περισσή υποκρισία ο Κυριάκος  Μητσοτάκης που επί διακυβέρνησής του έχει διαλυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας, έχουν ιδιωτικοποιηθεί βασικές λειτουργίες του, τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει ράντζα και οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό έχουν χτυπήσει “κόκκινο” από την εργασιακή εξουθένωση ωθώντας πολλούς από αυτούς στην έξοδο και την παραίτηση από το ΕΣΥ.

Υποτίθεται ο πρωθυπουργός παρουσιάζει ως “συμμάχους” τον ιατρικό κόσμο, και τους υγειονομικούς λέγοντας ότι «σε αυτό τον αγώνα είμαστε σύμμαχοι και όχι αντίπαλοι με τον ιατρικό κόσμο και το υγειονομικό προσωπικό» δικαιολογώντας το άνοιγμα θυρών και παραθύρων στους ιδιώτες προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια κενά σε ειδικότητες που υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία. Αλλά ξεχνά τις ύβρεις κατά μαχόμενων γιατρών στη Λέσβο και αλλού από τον υπουργό Υγείας Αδ. Γεωργιάδη.

Μεγάλη μεταρρύθμιση τα… απογευματινά ιατρεία

Για τα νέα βήματα ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ επί διακυβέρνησής του, καμαρώνει ο κ. Μητσοτάκης:

«Προχωρήσαμε στην εφαρμογή μεγάλων μεταρρυθμίσεων όπως η δυνατότητα ιδιωτικού έργου, τα απογευματινά χειρουργεία, η θέσπιση του επιδόματος 2.100 ευρώ για μετακίνηση σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές και ο τριπλασιασμός του μηνιαίου επιδόματος για τους γιατρούς που υπηρετούν στις λεγόμενες άγονες περιοχές. Η ύφεση της προηγούμενης δεκαετίας και η πανδημία άφησαν πληγές στο ΕΣΥ που παλεύουμε να θεραπεύσουμε. Διαθέτουμε σχέδιο, πόρους και βούληση να έχουμε ένα σύγχρονο και ευρωπαϊκό ΕΣΥ έως το 2027. Στη δική μου αντίληψη στο ΕΣΥ έχουν ρόλο και ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας, πάντα προς όφελος των ασθενών και χωρίς να επιβαρύνονται. Γι’ αυτό και καταβάλλουμε σημαντική προσπάθεια για να δώσουμε περισσότερα κίνητρα, να κάνουμε το ΕΣΥ πιο ελκυστικό για τους νέους γιατρούς να ενταχθούν σε αυτό καθώς και καλύτερες συνθήκες για όσους ήδη το υπηρετούν, ειδικά σε αυτές τις περιοχές που παρουσιάζουν ιδιαίτερες προκλήσεις».

Αναφερόμενος στην 50η επέτειο για την αποκατάσταση της δημοκρατίας υποστήριξε ότι σήμερα η χώρα καλείται να αντιμετωπίσει παλιές εκκρεμότητες και νέου τύπου προκλήσεις σε ένα ρευστό διεθνές περιβάλλον, «ώστε η πατρίδα μας να συγκλίνει γρήγορα με τις προηγμένες χώρες της Ευρώπης στους μισθούς, τους θεσμούς και τη λειτουργία του κράτους, ειδικά στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και της ασφάλειας».

Διαβάστε επίσης

Πραξικόπημα στη Βουλή με το πόθεν έσχες – Στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το Docville

Πάρε τον καφέ και τρέχα – Βουτιά στον τζίρο καταγράφουν τα καταστήματα εστίασης μετά την αύξηση του ΦΠΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ακρο – αριστερή οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για σαμποτάζ των σιδηροδρόμων

Ενόργανη: «Ανοίγουν τα στόματα» – Άλλες τέσσερις αθλήτριες είχαν καταγγείλει τον προπονητή για σεξουαλική παρενόχληση

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter