Μητσοτάκης: Θυμήθηκε την υγεία και παιδεία για να τα… πάρει από τους ελεύθερους επαγγελματίες

Στο καθιερωμένο κυριακάτικο προπαγανδιστικό του μήνυμα ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνησή του «είναι ανυποχώρητη απέναντι στη φορολογική αδικία και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής» και χαρακτηρίζει το νέο φορολογικό πακέτο που εξήγγειλε πρόσφατα ότι αποτελεί μια «απολύτως μετρημένη και ισορροπημένη παρέμβαση», η οποία «δεν αποτελεί πρόσθετη φορολόγηση» και υποσχέθηκε ότι «τα χρήματα από τον εντοπισμό της φοροδιαφυγής θα επιστρέψουν στην κοινωνία για καλύτερη υγεία, περισσότερες δαπάνες για την παιδεία, αποτελεσματικότερη δημόσια ασφάλεια και άμυνα, μεγαλύτερη στήριξη στις νέες οικογένειες».

Ωστόσο, το νέο χαράτσι σε εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που εξήγγειλε η κυβέρνηση, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά την προεκλογική κοροϊδία του πρωθυπουργού περί δήθεν στήριξης της μεσαίας τάξης και τη μεροληψία του υπέρ λίγων και ισχυρών, όπως έχει αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ουσιαστικά, επιβάλλοντας νέο φόρο στη θέση του φόρου διανομής, η ΝΔ επιβαρύνει εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που ανήκουν σε μεσαία και χαμηλά στρώματα. Οι πρώτες εκτιμήσεις, προτού διαμορφωθούν οι τελικές διατάξεις του νόμου, δείχνουν ότι 473.000 φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν με 1.444 ευρώ κατά μέσο όρο ετήσια. Αλλά για αυτά… σιγή ιχθύος στην ανάρτηση Μητσοτάκη στο facebook.

H ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη