Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ: Βάπτισε την ακρίβεια σε ρεύμα και τρόφιμα «ευρωπαϊκό πρόβλημα» και… ξεμπέρδεψε

Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ: Βάπτισε την ακρίβεια σε ρεύμα και τρόφιμα «ευρωπαϊκό πρόβλημα» και… ξεμπέρδεψε

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, το βράδυ της Τρίτης, μίλησε για όλα τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα, παρουσιάζοντας μία μαγική εικόνα που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες. Χαρακτηριστικά, σε ότι αφορά το μείζον ζήτημα της ακρίβειας, είτε στη χονδρική του ρεύματος, είτε στα τρόφιμα ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα, ενώ σε άλλα ζητήματα όπως αυτό της ασφάλειας η της κατάρρευσης του ΕΣΥ, είπε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα για να βελτιωθεί η κατάσταση.

Όλα αυτά τη στιγμή που ο ίδιος παραδέχτηκε ότι υπάρχουν στην Ελλάδα ότι υπάρχουν καρτελοποιημένες αγορές, τις οποίες όπως επεσήμανε θα πρέπει να δει η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ενδιαφέρον έχουν και οι απαντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στους Καραμανλή και Σαμαρά, οι οποίοι είχαν κατακεραυνώσει τις επιλογές του Μαξίμου, μιλώντας στο πολεμικό μουσείο. Χαρακτηριστικά είπε ότι σέβομαι όλες τις απόψεις. Έχουν το δικαίωμα να τις εκφράζουν τις απόψεις του και έχουμε τη δυνατότητα να αντέξουμε τη διαφορετική άποψη». «Πρόσθεσε όμως ότι δεν πρέπει να τους βλέπουμε σαν δίδυμο, ενώ ξεκαθάρισε ότι η γραμμή του κόμματος εκφράζεται από την κυβέρνηση και τον ίδιον. Μάλιστα, είπε ότι η καλύτερη απάντηση στους δύο πρώην πρωθυπουργούς είναι ότι η Νέα Δημοκρατία έχει κερδίσει τις τελευταίες 5 εκλογικές αναμετρήσεις, με δύο αυτοδυναμίες.

Για την ακρίβεια στο ρεύμα

Για την σύσκεψη που έγινε σήμερα για την αύξηση των τιμών στη χονδρική του ρεύματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε η κυβέρνηση θα επιβάλει έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ρεύματος, ώστε να επιδοτήσει τους λογαριασμούς τον Αύγουστο.

Πτώση του πληθωρισμού

Για τον πληθωρισμό είπε ότι είναι πανευρωπαϊκό πρόβλημα, ένα δομικό πρόβλημα. «αρχίζουμε να βλέπουμε αποκλιμάκωση τιμών. Είναι μια πρώτη θετική ένδειξη. Εκτιμώ ότι ο πληθωρισμός θα πέσει κι άλλο. Σε ένα βαθμό δούλεψαν τα μέτρα. Υπάρχουν φαινόμενα καρτελοποίησης στην αγορά που οφείλει να ελέγξει η επιτροπή ανταγωνισμού». Επίσης, ο πρωθυπουργός απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο της μείωσης του ΦΠΑ λέγοντας μάλιστα ότι «δεν μπορώ να υιοθετήσω ένα μέτρο που θα στερήσει χρήματα από προϋπολογισμό και θα είναι αναποτελεσματικό» σημείωσε.

Υγεία: Με δύο εφημερίες τον μήνα θα λυθεί το πρόβλημα

Για το πεδίο της Υγείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «το ζήτημα της υποστελέχωσης σε ορισμένα νοσοκομεία μπορεί βραχυπρόθεσμα να λυθεί χωρίς ακραία μέτρα. Υπάρχει πρόβλημα σε ορισμένα νοσοκομεία για να καλύψουμε εφημερίες. Με δύο εφημερίες το μήνα μπορεί να λυθεί. Πριν λάβουμε δραστικά μέτρα ζητώ να αναλογιστούν όλοι την κοινωνική ευθύνη. Πριν φτάσουμε να αναγκαστούμε να χρησιμοποιήσουμε πιο σκληρά μέτρα κάνω έκκληση σε τοπικούς ιατρικούς συλλόγους. Θα στηρίξω το υπουργείο Υγείας σε αυτή την επιλογή. Κάνω μία τελευταία έκκληση και το τονίζω να λυθεί συναινετικά, ωραία το θέμα αυτό. Διαφορετικά έχουμε εργαλεία να το λύσουμε. 2 με 3 εφημερίες το μήνα τις οποίες πληρώνουμε αδρά»

Για το αίσθημα ανασφάλειας που επικρατεί στους πολίτες

Μία «ιδανική» εικόνα παρουσίασε ο πρωθυπουργός και στο ζήτημα της καταπολέμησης της εγκληματικότητας, καθώς όπως είπε «όταν μία κυβέρνηση στέλνει το μήνυμα ότι είμαστε εδώ, κοιτάμε, παρεμβαίνουμε, στέλνει ένα μήνυμα. Για Μύκονο κάντε υπομονή λίγο ακόμα και την εικόνα που παρουσιάζει. Οι παρεμβάσεις που γίνονται, όπως οι παραλίες πως ξεκίνησε; Από πολίτες επισήμαναν παραβατικότητα και τους ακούσαμε. Η πρόοδος είναι τεράστια.

Για τη Βόρεια Μακεδονία είπε ότι πρέπει να σεβαστεί τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς η ευρωπαϊκή της πορεία περνάει από την Ελλάδα.

Για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Για τη μεγάλη συζήτηση που γίνεται για το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «δεν θέλω και δεν θα δεχτώ άποψη από κανέναν βουλευτή μέχρι να ανοίξει η συζήτηση γιατί κάτι τέτοιο θα είναι σε βάρος του θεσμού».

Σε ότι αφορά του τις τοποθετήσεις των Καραμανλή-Σαμαρά ο πρωθυπουργός ήθελε να διαχωρίσει τον Αντώνη Σαμαρά από τον Κώστα Καραμανλή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν πρέπει να τους «βλέπουμε ως δίδυμο». Μάλιστα, υποστήριξε τη γραμμή της διεύρυνσης, λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία έχει κερδίσει σε 5 σερί εκλογικές αναμετρήσεις. Τέλος, τόνισε ότι σε ένα κόμμα που πήρε 41% δεν γίνεται όλοι να συμφωνούμε με όλους.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για την υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας «no comment».

Δείτε επίσης:

Σε καθεστώς «ομηρίας» ο Μητσοτάκης – Πιέσεις «αποπασοκοποίησης» στον ανασχηματισμό γενικών γραμματέων

Δίκη για δολοφονία Καραιβάζ: «Τον σκότωσαν επειδή ήταν δημοσιογράφος» – Ο «μάρτυρας κλειδί» και οι αντιφάσεις

Πειραιάς: 16χρονη μαχαίρωσε και παράτησε 19χρονη έξω από κλαμπ – Συνελήφθη μαζί με τον 20χρονο συνεργό της

Το Κεντρικό Ισραηλίτικο Συμβούλιο ενοχλήθηκε που όλη η Επίδαυρος φώναζε «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter