Μητσοτάκης στη Βουλή: «Το 2025 θα έχουμε κτηματολόγιο»

Μητσοτάκης στη Βουλή: «Το 2025 θα έχουμε κτηματολόγιο»

Την ικανοποίηση του εξέφρασε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός για την υλοποίηση του κτηματολογίου, τονίζοντας πως «το 2025 η πατρίδα μας θα έχει επιτέλους κτηματολόγιο με οριοθετημένα δάση και αιγιαλό», γεγονός που -σύμφωνα με τα λεγόμενα του- θα διευκολύνει και τις ατομικές συναλλαγές.

Διαβάστε σχετικά: LIVE η συζήτηση στη Βουλή για το Κτηματολόγιο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε αρχικά στη θανατηφόρα πυρκαγιά στο Ξυλόκαστρο, υποστηρίζοντας πως «είναι πλήρως κινητοποιημένος ο κρατικός μηχανισμός», εκφράζοντας την ελπίδα να τελειώσει σύντομα αυτή η εκκρεμότητα, όπως την περιέγραψε.

«Τα οφέλη αυτής της μεγάλης θεσμικής τομής θα ξεδιπλωθούν σε πολλαπλά επίπεδα, αντιμετωπίζοντας τη μάστιγα των καταπατήσεων» είπε, προσθέτοντας πως «με βάση τη ξεχωριστή ταυτότητα κάθε περιοχής θα μπορεί να ξέρει ο καθένας πού και πώς μπορεί να χτίσει».

Επισήμανε δε πως «στο κτηματολόγιο θα στηριχθεί και το μεγάλο πολεοδομικό και χωροταξικό πρόγραμμα “Κωνσταντίνος Δοξιάδης”», με την εν λόγω μεταρρύθμιση να υλοποιείται με βασικά εργαλεία «τη χρήση της τεχνολογίας» και «την κοινωνική ευαισθησία» λόγω «της εμπιστοσύνης που δείχνουμε στους πολίτες για να συμμετέχουν οι ίδιοι στη διαμόρφωση του κτηματολογίου».

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη την ηγεσία του υπουργείου για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς «είναι το πρώτο απτό παράδειγμα για το πως η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βελτιώσει κάθετα τη δημόσια διοίκηση».

Εξήγησε, επίσης, πως το έργο αυτό θα υλοποιηθεί έως το τέλος του 2025, ενώ διευκρίνισε πως η κτηματογράφηση βρίσκεται στο 52%. «Ό,τι είπαμε το κάνουμε» υπογράμμισε και απευθυνόμενος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε: «Κάντε κι εσείς αυτό που πρέπει, ψηφίζοντας αυτό το νομοσχέδιο και προτάσσοντας το συμφέρον της κοινωνίας».

Διαβάστε επίσης

«Πονοκέφαλος» για το «Street Party» στη Ρηγίλλης: Το αδιέξοδο Μητσοτάκη και η επικοινωνία με Σαμαρά – Καραμανλή

Εφιάλτης για τρίτη ημέρα στο Ξυλόκαστρο: Ανεξέλεγκτη η φωτιά – Μάχη με τις αναζωπυρώσεις (Videos)

Ταϊλάνδη: Φωτιά σε σχολικό λεωφορείο με 44 επιβάτες – Αναφορές για πολλούς νεκρούς (Video)

Νέο σοκ: Νεκρός 29χρονος στο ΑΤ Ομόνοιας – Λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του 37χρονου στον Άγιο Παντελεήμονα

Μαίνεται για τρίτη ημέρα η φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Εκκενώνονται τα Σοφιανά, άνοιξε η Αθηνών – Πατρών (Videos)

«Χρυσή» ανάθεση κατάρτισης στη… νοηματική – Με φωτογραφικό όρo, μοιράζουν εκατ. ευρώ κοινοτικού χρήματος στο καρτέλ των ΚΕΚ

Κόλαση πυρός στον νότιο Λίβανο: Με την Division 98 η εισβολή του Ισραήλ – Παγκόσμια ανησυχία (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter