Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Ακατανόητες πρακτικές» καταγγέλλει η ΠΟΕΣΥ για τον αποκλεισμό του Documento και άλλων ΜΜΕ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Ακατανόητες πρακτικές» καταγγέλλει η ΠΟΕΣΥ για τον αποκλεισμό του Documento και άλλων ΜΜΕ

Έξι χρόνια το Documento και το documentonews.gr δεν έχουν πάρει ερώτηση κατά τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Αυτό περιγράφει συνοπτικά τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιλαμβάνεται τον ρόλο και τη λειτουργία των ΜΜΕ.

Διαβάστε περισσότερα: Το ερώτημα της Μαρίας Καρυστιανού που θα έθετε στον Κυριάκο Μητσοτάκη το Documento – Για έκτη χρονιά «κρύβεται» ο πρωθυπουργός

Βέβαια, αυτή η πρακτική, «χτυπά» άλλα Μέσα Ενημέρωσης που ασκούν κριτική στο Μαξίμου όπως η Αυγή, ο Ριζοσπάστης, η Δημοκρατία, που δεν έλαβαν φέτος τον λόγο για να απευθύνουν ερώτημα στον πρωθυπουργό. Όλα αυτά σε μία συνέντευξη Τύπου που διήρκησε σχεδόν 2,5 ώρες.

Σε αυτό το μήκος κύματος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, σε ανακοίνωσή της, εκφράζει την «ανησυχία» της για τις «ηχηρές εξαιρέσεις ΜΜΕ».

«Το Δ.Σ της ΠΟΕΣΥ επισημαίνει πως τέτοιου είδους πρακτικές είναι ακατανόητες» αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ και καταλήγει: «Η στέρηση αυτού του δικαιώματος, οι αποκλεισμοί και οι διακρίσεις στην επιλογή ερωτήσεων, κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στην ολόπλευρη ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας, δεν συνάδουν με την ελευθεροτυπία και είναι καταδικαστέοι».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), εκφράζει την ανησυχία του για το γεγονός ότι παρατηρήθηκαν αρκετές ηχηρές εξαιρέσεις ΜΜΕ από τη δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024.

Από τον αποκλεισμό υποβολής ερωτήσεων –και παρά το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι εγκαίρως είχαν ζητήσει το λόγο- δεν γλίτωσε ούτε η ΕΤ3, η οποία αγνοήθηκε. καθώς και δημοσιογράφοι άλλων Μέσων της Θεσσαλονίκης, η οποία είναι έδρα της ΔΕΘ.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα άλλων ΜΜΕ, στα οποία δεν επετράπη να θέσουν ερωτήσεις, αποτελούν η ιστορική εφημερίδα «Ριζοσπάστης», με μακρά προσφορά στην Ενημέρωση. Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας αγνοήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά. Χωρίς ανταπόκριση και το αίτημα για ερώτηση που υπέβαλε δημοσιογράφος ο οποίος εκπροσωπούσε την εφημερίδα «ΑΥΓΗ» και το ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ενώ ο λόγος για την υποβολή ερωτήσεων δεν δόθηκε ούτε στις εφημερίδες «Documento», και «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ».

Το Δ.Σ της ΠΟΕΣΥ επισημαίνει πως τέτοιου είδους πρακτικές είναι ακατανόητες. Οι δημοσιογράφοι, εκπροσωπώντας τα ΜΜΕ στα οποία εργάζονται, προσέρχονται στις συνεντεύξεις Τύπου του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών στην ΔΕΘ, με στόχο να κάνουν όσο καλύτερα τη δουλειά τους κι όχι για προσωπικούς ή άλλους λόγους. Η στέρηση αυτού του δικαιώματος, οι αποκλεισμοί και οι διακρίσεις στην επιλογή ερωτήσεων, κάθε άλλο παρά συμβάλλουν στην ολόπλευρη ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας, δεν συνάδουν με την ελευθεροτυπία και είναι καταδικαστέοι.

Διαβάστε επίσης

Κακοκαιρία Atena: Καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι – Πότε ξεκινούν, πόσο θα κρατήσουν τα φαινόμενα (LIVE)

Ξανά στο εδώλιο ο Λιγνάδης – Ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό για βιασμούς ανηλίκων

Χωρίς ταξί σήμερα η Αττική – 24ωρη απεργία του ΣΑΤΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
17/09/2024, 07:00
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter