Μητσοτάκης κατά Μητσοτάκη: «Ο πολίτης δεν μπορεί να πληρώνει τις δυσλειτουργίες της αγοράς ενέργειας»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο πλαίσιο της μηνιαίας τους τυπικής συνάντησης στο Προεδρικό Μέγαρο, μάλλον ξέχασε ότι είναι πρωθυπουργός και προχώρησε σε διαπιστώσεις, λες και ασκεί τον ρόλο της «αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Χαρακτηριστικά, μιλώντας για τις υψηλές τιμές στο ρεύμα ανέφερε πως «δεν μπορεί ο Έλληνας καταναλωτής να πληρώνει τις όποιες δυσλειτουργίες σε μια αγορά ενέργειας», συμπληρώνοντας ότι «ανά πάσα στιγμή η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να παρέμβει οπότε διαπιστώνονται στρεβλώσεις στην αγορά και κέρδη τα οποία δεν δικαιολογούνται από την ομαλή λειτουργία της χονδρικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας».

Μόνο που τα συγκεκριμένα προβλήματα της αισχροκέρδειας σε ότι αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα, δεν προέκυψαν τις τελευταίες εβδομάδες, αντιθέτως γονατίζουν την κοινωνία εδώ και πάρα πολύ καιρό, με την κυβέρνηση να μην έχει βρει μια οριστική λύση.

«Ενθαρρυντικές οι ενδείξεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας»

Ο πρωθυπουργός δεν μίλησε μόνο για τις υψηλές τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και για το μείζον ζήτημα της ακρίβειας, όπου εξέφρασε την αισιοδοξία ότι γίνονται σημαντικά βήματα για την αντιμετώπισή της.

Συγκεκριμένα σημείωσε ότι «θέλω να γνωρίζετε ότι η προσοχή της κυβέρνησης παραμένει στραμμένη στο μέτωπο της τιθάσευσης των τιμών. Είναι ενθαρρυντικές οι ενδείξεις που έχουμε ότι και το μήνα Ιούνιο υπήρξε μία σχετική αποκλιμάκωση των τιμών στα σουπερμάρκετ. Πιστεύω ότι το συνολικό πλέγμα των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση έχει αρχίσει και αποδίδει και βέβαια συνεχίζουμε και με ελέγχους από πλευράς ΔΙΜΕΑ σε όλο το πλαίσιο της εφοδιαστικής αλυσίδας αλλά και ενισχύοντας περισσότερο την Επιτροπή Ανταγωνισμού η οποία είναι και κατά τους νόμους επιφορτισμένη με τον εντοπισμό φαινομένων συγκέντρωσης στην αγορά τα οποία οδηγούν σε ολιγοπωλιακές καταστάσεις που με τη σειρά τους μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση των τιμών».

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του προηγούμενο έτους (18/10/23) στον Αντ1 ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει για τις πολυεθνικές που πωλούν ακριβότερα τα προϊόντα στην Ελλάδα ότι «αν νομίζουν πως η Ελλάδα είναι μπανανία, είναι πολύ γελασμένοι».

Εννιά μήνες μετά η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, αλλά διαπιστώνει προβλήματα της αγοράς, που έλεγε και πριν ένα χρόνο. Είναι σαφές ότι στην «ατζέντα της καθημερινότητας» έχει αποτύχει παταγωδώς, έχοντας οδηγήσει τους πολίτες στην απελπισία.

Διαβάστε επίσης:

Βγήκαν τα… νυστέρια στο περιστύλιο της Βουλής: Σύγκρουση Γεωργιάδη – Εξαδάκτυλου για τις επιτάξεις

Τροπολογία – πραξικόπημα για ύποπτα πόθεν έσχες

Συναγερμός για τη λειψυδρία: «Καμπανάκι» από τους επιστήμονες – 14 δήμοι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (Video)

Ανταλλάσσουν απειλές Τουρκία – Ισραήλ: Ο Ερντογάν «Σαντάμ Χουσεΐν» και ο Νετανιάχου που «θα τελειώσει σαν τον Χίτλερ»

Εκλογές στη Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο ανακηρύσσεται νικητής – «Θρίαμβος της ειρήνης το αποτέλεσμα»

Το ψάρι και το κεφάλι…