Μητσοτάκης και staycation; Χειρότερο δεν έχει…

Μητσοτάκης και staycation; Χειρότερο δεν έχει…

Αλήθεια, τι μέλλον μπορεί να έχει μία χώρα, μια κοινωνία, όταν πολιτικοί, στρατιωτικοί, δημοσιογράφοι και εισαγγελείς παρακολουθούνται είτε μέσω ΕΥΠ, είτε μέσω Predator, αλλά σιωπούν; Ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, Χρήστος Μπαρδάκης, ήταν δύο χρόνια υπό παρακολούθηση, αλλά αυτός αρχειοθετούσε υποθέσεις διαφθοράς και κυρίως αυτή της Novartis. Ούτε μήνυση έκανε, ούτε φώναξε, ούτε κάποιος από τον Άρειο Πάγο του ζήτησε εξηγήσεις για τις υποθέσεις που χειριζόταν εκείνη την περίοδο και για το αν ήταν εκβιαζόμενος από τους παρακολουθητές του.

Όλο αυτό θα μπορούσε να αποτελεί σενάριο κινηματογραφικής ταινίας για τη Μαφία, αλλά δυστυχώς είναι ελληνική πραγματικότητα.

*** Ναι, αλλά έχουμε εξαιρετική κοινοβουλευτική λειτουργία. Μα με τροπολογία – πραξικόπημα η κυβέρνηση δημιουργεί «ανοιχτές θύρες», ώστε να ξεφεύγουν οι επίορκοι πολιτικοί, δικαστές και εισαγγελείς από τη δαγκάνα του ελέγχου.

Ναι, αλλά έχουμε Υγεία. Μα το ΕΣΥ έχει αφεθεί στη μοίρα του και οι γιατροί εργάζονται διπλοβάρδιες, χωρίς ρεπό.

Ναι, αλλά έχουμε Παιδεία. Μα η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να ιδιωτικοποιηθεί.

Ναι, αλλά έχουμε ποιότητα ζωής. Μα έχουμε τους χαμηλότερους μισθούς στην ευρωζώνη και την ίδια στιγμή εργαζόμαστε περισσότερους απ’ όλους.

Ναι, αλλά υπάρχει μεγάλο ποσοστό ιδιοκατοίκησης. Μα όλοι οι υπόλοιποι πληρώνουν χρυσάφι τις «τρύπες» και η στέγη αποτελεί το νούμερο 1 πρόβλημα των νέων.

Ναι, αλλά έχουμε ήλιο, θάλασσα, καλοκαίρι. Μα οι μισοί Έλληνες δεν μπορούν να πάνε διακοπές λόγω της ακρίβειας.

*** Πείτε μου κάτι που λειτουργεί σωστά. Κάτι που πλησιάζει με ό,τι συμβαίνει στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης και εγώ θα ψηφίσω Μητσοτάκη στις επόμενες εκλογές.
Αν δεν τον έχουν ήδη διώξει οι δικοί του.

*** Δέκα μέρες μετά τον τραυματισμό του Συνοριοφύλακα στο Σουφλί από σφαίρες που προήλθαν από την Τουρκία, ακόμα δεν ξέρουμε αν δράστες ήταν διακινητές ή Τούρκοι στρατιώτες / στρατιωτικοί. Ο Έβρος πάντως βοά ότι η οικογένεια δέχεται πιέσεις να μην μιλά για το περιστατικό, ενώ η ΕΣΤΙΑ δημοσίευσε σε πρωτοσέλιδό της ότι «Τούρκοι στρατοχωροφύλακες πυροβόλησαν τον συνοριοφύλακα».
Όποιος πιστεύει ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είναι αποφασισμένο βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο και τελικά θα μάθουμε όπως και να έχει την αλήθεια, να σηκώσει χέρι.

*** Γενικώς η Εξωτερική Πολιτική της χώρας είναι στο ίδιο επίπεδο με όσα προαναφέραμε. Δεν ξέρω πώς, αλλά διακινήθηκαν φήμες ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης ζήτησε την άδεια του Χακάν Φιντάν για τις έρευνες του ιταλικού σκάφους ανοιχτά της Κάσου. Ο ίδιος λέει κατηγορηματικά «όχι», αλλά εγώ πάλι θυμάμαι την υπόκλιση στον Σουλτάνο και προβληματίζομαι…

*** Εννιά στις δέκα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε παραλίες είναι παράνομες. Αυτό δείχνει τουλάχιστον η εφαρμογή MyCoast για την τοποθέτηση των ομπρελών τους. Το θέμα είναι από εδώ και πέρα. Είδατε κάτι διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια; Έκλεισαν 2-3 επιχειρήσεις για τα μάτια του κόσμου, όπως ακριβώς έγινε και πέρυσι, όπως ακριβώς έγινε και πρόπερσι. Πώς γίνεται να βλέπει όλη η Ελλάδα ότι μια επιχείρηση είναι παράνομη, αλλά τελικά να λειτουργεί κανονικά; Δεν υπάρχει ικανός αριθμός διαθέσιμων υπαλλήλων για τη συγκρότηση των κλιμακίων ελέγχου; Μάλλον, ε; Τότε το μόνο που καταφέρνει η εφαρμογή είναι να δείχνει στους επίδοξους επιχειρηματίες ότι μπορείς να παρανομείς ελεύθερα.

H NTAMA

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter