Μητσοτάκης: «Ευελπιστώ ότι θα εγκριθούν οι υποψηφιότητες Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλλας»

Μητσοτάκης: «Ευελπιστώ ότι θα εγκριθούν οι υποψηφιότητες Φον ντερ Λάιεν, Κόστα και Κάλλας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες (AP Photo/Virginia Mayo)

Σε δηλώσεις προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες, μετά τη Σύνοδο του ΕΛΚ και πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένα από τα βασικά ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν η οριστικοποίηση των ονομάτων που θα αναλάβουν τα τρία κορυφαία αξιώματα της ΕΕ, δηλαδή την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την θέση Ύπατου Εκπροσώπου της Ε.Ε για την Εξωτερική Πολιτική.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «ευελπιστώ ότι θα εγκριθούν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο οι υποψηφιότητες της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν για την προεδρία της Κομισιόν, του Αντόνιο Κόστα για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Κάγια Κάλλας για τη θέση του Ύπατου Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης». «Είναι σημαντικό η διαδικασία να ολοκληρωθεί εντός Ιουλίου», προσέθεσε.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Τρίτης σε τηλεδιάσκεψη των έξι διαπραγματευτών (Κυριάκος Μητσοτάκης-Ντόναλντ Τουσκ, Όλαφ Σολτς-Πέδρο Σάντσεθ, Εμανουέλ Μακρόν-Μαρκ Ρούτε) των τριών πολιτικών ομάδων που έχουν την πλειοψηφία (ΕΛΚ, Σοσιαλιστές, Φιλελεύθεροι), υπήρξε συναίνεση των τριών πολιτικών οικογενειών για κοινή πρόταση στήριξης του Αντόνιο Κόστα για την θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Κάγια Κάλας για την θέση της εκπροσώπου της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική.

Διαβάστε επίσης:

Ο Άδωνης τους περιγελούσε αλλά τώρα Καραμανλής και Σαμαράς είναι άξιοι για Πρόεδροι της Δημοκρατίας! (Video)

ΣΥΡΙΖΑ: Μήνυμα σε βουλευτές για οικονομική βοήθεια – «Να δώσουμε το παράδειγμα», λέει ο Στέφανος Κασσελάκης

Ρίχνει τους τόνους ο Κασσελάκης: «Εύχομαι να συνεχίσουν να συνεισφέρουν οι Τεμπονέρας, Κοτσακάς και Τσιόκας»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter