Μητσοτάκης: Επί Καραμανλή ζητούσε «περιαστικό δάσος» – Σήμερα χαμογελάει πάνω από τα καμένα της Πεντέλης (Video)

Oργή και αγανάκτηση προκάλεσε η εικόνα του ανέμελου πρωθυπουργού στα καμένα της Πεντέλης το πρωί της Πέμπτης, συνοδευόμενος από δεκάδες κυβερνητικά αυτοκίνητα. Ακόμα μεγαλύτερη θυμηδία προκαλεί το βίντεο με τις δηλώσεις του την επόμενη της πυρκαγιάς του 2007 στην Πεντέλη, όπου πάλι στα καμένα είχε εμφανιστεί… άλλος άνθρωπος, να ζητά άμεσες κυβερνητικές παρεμβάσεις και την κήρυξη του «περιαστικού δάσους», καταγγέλλοντας οικοπεδοφάγους και εμπρηστές!

«Έχω την αίσθηση ότι μόνο εάν λυθεί δραστικά το ιδιοκτησιακό ζήτημα των περιαστικών δασών του λεκανοπεδίου, θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε το γνωστό κύκλωμα των οικοπεδοφάγων και των εμπρηστών από το να καίνε τα όμορφα δάση μας» δήλωνε πριν από ακριβώς 15 χρόνια, στις 26 Αυγούστου του 2007 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απλός βουλευτής τότε της κυβέρνησης Καραμανλή.

Πέντε ημέρες νωρίτερα, το πανελλήνιο είχε συγκλονιστεί από το πλήθος πυρκαγιών στη Βόρεια Αθήνα και την Πεντέλη, την ώρα που το τότε Μέγαρο Μαξίμου και οι αρμόδιοι υπουργοί σχεδίαζαν τις πρόωρες εκλογές που ακολούθησαν.

Σε προεκλογικό τόνο, αλλά με πολύ πιο μειλίχιο και κατανυκτικό ύφος είχε εμφανιστεί στην Πεντέλη για δηλώσεις ο νεαρός -τότε- βουλευτής, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραθέτοντας μάλιστα ρηξικέλευθες προτάσεις, στεκόμενος επί της ουσίας επικριτικά απέναντι στην ηγεσία Καραμανλή.

«Είναι απαραίτητο η πολιτεία σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση να προβεί στις ίδιες ενέργειες που προέβει και στην Πάρνηθα. Να υπάρχουνε προλήψεις κατά των πλημμυρών που ενδεχομένως να γίνουνε, και να γίνουν επίσης άμεσες παρεμβάσεις έτσι ώστε το πολύ όμορφο αυτό δάσος το οποίο καταστράφηκε, να κριθεί αναδασωτέο το συντομότερο δυνατόν. Και να προχωρήσουν οι διαδικασίες αναδάσωσης» δήλωνε στο βίντεο που έχει αναρτήσει από τότε ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Youtube.

Παρακολουθώντας ωστόσο το βίντεο, αίσθηση προκαλεί η πρότασή του για την δημιουργία εθνικού δρυμού στην Πεντέλη και στην δημιουργία περιαστικού δάσους, καλώντας βέβαια και στην «επίλυση» του ιδιοκτησιακού ζητήματος των περιαστικών δασών.

«Θα ήθελα επίσης να προσθέσω ότι όσον αφορά στην Πεντέλη θα πρέπει να εξετάσουμε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο, καθώς η Πεντέλη αποτελεί έναν από τους τρεις εναπομείναντες ορεινούς όγκους του λεκανοπεδίου, να δημιουργηθεί ένας εθνικός δρυμός της Πεντέλης, να απαλλοτριωθούν εκτάσεις από το ελληνικό δημόσιο και να μπορέσει να δημιουργηθεί ένα πραγματικό δάσος, το οποίο να τυγχάνει και της απαραίτητης προστασίας» ανέφερε ακόμα στις δηλώσεις του, ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Επίσκεψη στο δάσος Πεντέλης

Η εικόνα του τον Αύγουστο του 2007 στα καμένα της Πεντέλης, η ημέρα με την νύχτα με τις σημερινές, ανέμελες και προκλητικές εικόνες, που έκανε… εκδρομή στις καμένες περιοχές, προκαλώντας τους πολίτες με την ανέμελη εμφάνισή του.

Διαβάστε περισσότερα: Χαμογελάει πάνω από τις στάχτες της Πεντέλης με τα τεθωρακισμένα του ο ανέμελος Μητσοτάκης – Οργή στo twitter