Μητσοτάκης: «Δεν αποκλείεται» να συναντηθεί με Ερντογάν και Μίτσοφσκι στη σύνοδο κορυφής του NATO

Μητσοτάκης: «Δεν αποκλείεται» να συναντηθεί με Ερντογάν και Μίτσοφσκι στη σύνοδο κορυφής του NATO
Φωτογραφία αρχείου (AP Photo/Michael Varaklas)

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν άτυπες συναντήσεις μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Χριστιάν Μίτσοφσκι άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε ότι αφορά την παρουσία του πρωθυπουργού στη επετειακή σύνοδο κορυφής του NATO, στην οποία θα οριστεί και ο Μαρκ Ρούτε ως νέος Γενικός Γραμματέας, στη θέση του Γενς Στόλτενμπεργκ.

Συγκεκριμένα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Παύλος Μαρινάκης είπε για το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση με τους πρόεδρους της Τουρκίας και της Βόρειας Μακεδονίας ότι «δεν είναι προγραμματισμένη κάποια συνάντηση, δεν αποκλείεται όμως σε πλαίσιο των εργασιών της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ να κάνει κάποιες διμερείς συναντήσεις».

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο πρωθυπουργός θα θέσει στη σύνοδο κορυφής του NATO το ζήτημα της παραβίασης της Συμφωνίας των Πρεσπών, λέγοντας ότι «οι συμβάσεις που ψηφίζονται και κυρώνονται πρέπει να εφαρμόζονται αλλά δεν βλέπουμε αυτό να συμβαίνει από την άλλη πλευρά. Έχουν υπάρξει μία σειρά από δηλώσεις, οι οποίες αντίκεινται στα διεθνώς ψηφισθέντα από τα δύο κράτη. Όλα αυτά ο Έλληνας πρωθυπουργός θα τα θέσει εν΄όψει και της παρουσίας του στη σύνοδο κορυφής».

Σημειώνεται, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται την Τετάρτη και την Πέμπτη στην Ουάσινγκτον στη σύνοδο κορυφής του NATO, ενώ την Παρασκευή θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα έχει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Antonio Guterres. Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί η ανάληψη από την Ελλάδα της θέσης του μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (2025-26), καθώς και το Κυπριακό και το έργο της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

Διαβάστε επίσης:

Κλιματική αλλαγή: Θερμοκρασίες 1,5C πάνω από την προβιομηχανική εποχή για 12 μήνες

Σοκ στη Γερμανία: Κάθε μισή ώρα ένα παιδί κακοποιείται σεξουαλικά στην χώρα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία

Το κόμμα της Λεπέν προσχωρεί στη νέα ακροδεξιά συμμαχία που φτιάχνει ο Ορμπάν

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter