Μητσοτάκης: Αστυνομία διά πάσαν νόσον

Μητσοτάκης: Αστυνομία διά πάσαν νόσον

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε τις εκλογές του Ιουνίου αλλά δεν έχει καταφέρει να λύσει τα προβλήματα που ο ίδιος δημιουργεί και δημιούργησε. Από τις μέχρι τώρα αντιδράσεις της νέας κυβέρνησής του μοιάζει σαν να έχει παραλάβει «καμένη γη» από τον προηγούμενο πρωθυπουργό και συμπεριφέρεται σαν να ήταν κυβέρνηση άλλου κόμματος κι όχι δική του που είχε μία ολόκληρη θητεία στην οποία άλλαξε ριζικά πολλά σε θεσμούς και σε νομοθεσία.
Θεσμοθέτησε την πολιτική προστασία σε κεντρικό επίπεδο αλλά τώρα καίγονται περισσότερες εκτάσεις και μάλιστα για μέρες, όπως συμβαίνει στον Έβρο και στην Πάρνηθα. Θα συγκρουστεί, ακούγεται, ο Κυρ,. Μητσοτάκης με την ανομία. Μοιάζει σαν να ανέλαβε τώρα θέση στο Μαξίμου. Δηλαδή, τι έκανε τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια; Το ίδιο δεν ειπώθηκε μετά την επίθεση στον αρχαιολόγο στη Μύκονο; Αντί να τον περιβάλει πάλι με την εμπιστοσύνη του στη θέση του παλεύοντας με τα διαπλεκόμενα συμφέροντα του νησιού, ο αρχαιολόγος δήλωσε ότι δεν θα επιστρέψει τη στιγμή που οι κυβερνητικοί παράγοντες είχαν ήδη προτείνει να τον… αποσύρουν επειδή είναι «φορτισμένος» από την επίθεση.

Στέρεψε από λύσεις

Έχει στερέψει από λύσεις ο Κυρ. Μητσοτάκης, διότι το νεοφιλελεύθερο οπλοστάσιο που έχει και συμβουλεύεται εξαντλήθηκε. Επομένως, για όλα φταίει μια κάποια απειλή και η λύση είναι –το βρήκατε οι πιο πονηροί– η αστυνόμευση.
Σύμφωνα με φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, έχει διαρρεύσει ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης θέλει να εμπεδωθεί η έννοια της ασφάλειας των πολιτών.
Κατ’ αρχάς ανασφαλής είναι η κυβέρνηση επειδή οι πολίτες τον εμπιστεύτηκαν και λύση δεν φαίνεται να μη καίγονται δάση το καλοκαίρι και να μην πλημμυρίζουν εκτάσεις τον χειμώνα και να κλείνουν μεγάλες οδικές αρτηρίες με μισό πόντο χιόνι.
Ο Κυρ. Μητσοτάκης επιστρατεύει, όπως λένε, 3.000 αστυνομικούς στον δρόμο. Κι άλλους; Δεν έχει αναπτυχθεί τόση ασφάλεια εδώ και τέσσερα χρόνια στον πολίτη; Προσλαμβάνει αστυφύλακες αντί για δασοφύλακες, προσλαμβάνει ΜΑΤ για να χτυπάνε τους πυροσβέστες που διαμαρτύρονται για τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό.
Άλλη μια φορά λοιπόν ο Κυρ. Μητσοτάκης ενισχύει την καταστολή και όχι την πρόληψη. Εν προκειμένω ενισχύει την καταστολή των αντιδράσεων πολιτών οι οποίοι βλέπουν την κυβέρνηση να τρέχει μόνη στην κούρσα των 100 πρώτων ημερών και να τερματίζει δεύτερη.
Όσο για τον «εχθρό», θα αστυνομεύονται τα δάση για να μη βρίσκονται εκεί παράτυποι μετανάστες και… καίγονται. Δηλαδή ομολογεί ότι ο φράκτης δεν έχει λειτουργήσει αποτρεπτικά, ότι κάποιοι ρακένδυτοι πρόσφυγες είναι οι… εμπρηστές κι όχι η πολιτική του που δεν μπορεί να σβήσει μια φωτιά με λίγα μποφόρ σε δέκα μέρες. Κατασκευάζει ενόχους για να γλιτώσει άλλη μια φορά ο ίδιος. Με πραιτωριανούς για τη φρουρά του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter