Μητσοτάκης: Αλλάζει ατζέντα και γραμματείς απέναντι στο «γαλάζιο» σπιράλ εσωστρέφειας

Μητσοτάκης: Αλλάζει ατζέντα και γραμματείς απέναντι στο «γαλάζιο» σπιράλ εσωστρέφειας

Πολύωρες διαβουλεύσεις είχε τις προηγούμενες μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης με στενούς του συνεργάτες, λίγο πριν αναχωρήσει για την Ουάσινγκτον για την επετειακή Σύνοδος Κορυφής του NATO, στην οποία θα οριστεί ο Μαρκ Ρούτε ως νέος Γενικός Γραμματέας στη θέση του Γενς Στόλτενμπεργκ.

Συγκεκριμένα, το Μαξίμου προσπαθεί να επιβάλει την ατζέντα της επιστροφής «στην καθημερινότητα», καθώς θέλει όσο το δυνατόν γρηγορότερα να ξεφύγει από το σπιράλ εσωστρέφειας, στο οποίο έχει υποπέσει μετά τις ευρωεκλογές. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι ακόμη και στην χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε για το εάν αποδομήθηκαν οι ομιλίες των δύο πρώην πρωθυπουργών που επικαλέστηκαν την άνοδο της Λεπέν, ανέφερε ότι «δεν έχει νόημα να σχολιάσουμε δηλώσεις δύο πρώην Πρωθυπουργών της χώρας και δύο πρώην Προέδρων της Νέας Δημοκρατίας. Έκαναν από μια ομιλία, έκαναν τη δική τους ανάλυση. Εμένα με ενδιαφέρει περισσότερο να σας απαντώ για το τι κάνει η Κυβέρνηση και πως πρέπει να πορευτούμε, πως θέλουμε να πορευτούμε τα επόμενα τρία χρόνια, μέχρι να μας αξιολογήσουν ξανά οι πολίτες».

Αλλάζουν οι γραμματείς μετά την επιστροφή Μητσοτάκη

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές σε ότι αφορά τους γενικούς γραμματείς στα υπουργεία, καθώς στην επεισοδιακή συνεδρίαση της γαλάζιας ΚΟ στις 26 Ιουνίου πολλοί βουλευτές έθεσαν ζητήματα αλαζονείας και μη επικοινωνίας με αρκετά υπουργεία.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των εργασιών της συνόδου κορυφής του NATO, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να συναντηθεί άτυπα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Χριστιάν Μίτσκοσκι. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης σε σχετικά ερώτηση στο καθιερωμένο briefing «δεν είναι προγραμματισμένη κάποια συνάντηση, δεν αποκλείεται όμως σε πλαίσιο των εργασιών της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ να κάνει κάποιες διμερείς συναντήσεις».

Διαβάστε επίσης:

Κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρουλάκη στην υπόθεση χρηματισμού – Η αποκάλυψη του documentonews.gr

Ζητάνε πίσω ενισχύσεις €800 εκατ. ευρώ στο ρεύμα – Κοροϊδία Μητσοτάκη στους μικρομεσαίους

Τραγωδία στην Κάρπαθο: Νεκρή αθλήτρια που έπεσε από σκάφος σε ιστιοπλοϊκό αγώνα

Πιτσιλής διορίζει Πιτσιλή για να γνωμοδοτεί στον εαυτό του – Με τραγελαφική απόφασή αυτοορίζεται πρόεδρος του ανώτατου συμβουλίου

Καιρός: Έρχεται καύσωνας διαρκείας – Πού και για πόσο το θερμόμετρο θα δείχνει 40αρια (LIVE)

Αττική: Αυτές οι παραλίες είναι ακατάλληλες για κολύμπι – Αναλυτικά η λίστα

Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ τις καταγγελίες για νέο σκάνδαλο Αυγενάκη – «Διόρισε τον κουνιάδο του με “παράνομη” αμοιβή χιλιάδων ευρώ»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter