Μητσοτακική μετα-δημοκρατία

Ο πρωθυπουργός μιας ευρωπαϊκής, λέμε τώρα, χώρας χαρακτήρισε ως «συμμορία» και «υπόκοσμο» τους δημοσιογράφους που ερευνούν το σκάνδαλο Novartis κι αυτό μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, ίσως τη μέρα που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, τη μέρα που ψηφιζόταν η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και δεν κουνήθηκε φύλλο.

*** Ο πρωθυπουργός είχε το θράσος να πει ουσιαστικά από τη Βουλή και ενώ από κάτω οι υπάλληλοι κρατούσαν πρακτικά με τα όσα λέει και που θα μείνουν για πάντα στην ιστορία, ότι «ναι, εγώ είμαι ο ηθικός αυτουργός της δίωξης του Κώστα Βαξεβάνη», «ναι, εγώ χειραγωγώ τη Δικαιοσύνη, γιατί μπορώ» και δεν έγινε τίποτα, ενώ θα έπρεπε να τον συλλάβει πριν προλάβει να κατέβει από το βήμα η κοινοβουλευτική αστυνομία. Λέμε τώρα…

*** Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποδείξει ότι έχει μένος απέναντι στον έλεγχο. Δεν τον αντέχει. Θέλει να αισθάνεται ότι η χώρα του ανήκει και ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, όπως θέλει, χωρίς να δίνει λογαριασμό πουθενά και σε κανέναν, όπως προβλέπει το Επιτελικό του Κράτος. Εν ολίγοις το έχει καταφέρει, μην κρυβόμαστε. Αλλά δεν του φτάνει, θέλει την απόλυτη κυριαρχία. «Ασκείς έλεγχο; Θα σε γονατίσω» αυτό είναι το μήνυμα που πέρασε στους επίδοξους Βαξεβάνηδες και φυσικά στη Δικαιοσύνη.

*** Πόσο άμεμπτα μπορεί να χειριστεί την κλήση του Κώστα Βαξεβάνη η ανακρίτρια της Εισαγγελίας όταν έχει ακούσει με τα ίδια της τα αυτιά τον άνθρωπο που βρίσκεται στο κορυφαίο αξίωμα για αιρετό στη χώρα να μιλά για «συμμορία» και «υπόκοσμο»; Εσείς τι θα κάνατε δηλαδή; Θα υπακούγατε στις «προσταγές» ή θα σκεφτόσασταν «ποιος τον χέζει αυτόν, εγώ θα κάνω δίκαια τη δουλειά μου»; Να είμαστε και σοβαροί.

*** Τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελούν μέγιστο κοινοβουλευτικό ατόπημα και τεράστιο χτύπημα στη Δικαιοσύνη και στη Δημοσιογραφία. Θα μου πεις τι να κάνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων; Να βγάλει ανακοίνωση βάζοντας στο «στόχαστρο» τον ίδιο τον πρωθυπουργό; Η ΕΣΗΕΑ τι να κάνει; Να βγάλει κι αυτή ανακοίνωση για να προστατέψει τα μέλη της; Αυτοί δεν έβγαλαν τους καλούς καιρούς, θα βγάλουν τώρα που έχουν και εκλογές; Και οι μεν και οι δε φοβούνται… Και όταν δύο τόσο σημαντικοί «πυλώνες» για τη Δημοκρατία φοβούνται, τότε δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι το αύριο.

*** Πάμε και στα του Φουρθιώτη. Ο Κυριάκος στην προσπάθεια του να αποδείξει ότι δεν τον γνωρίζει, τον αποκάλεσε «Φρουθιώτη ή Φουρθιώτη πώς τον λένε» και γέλασαν και τα έδρανα. Όπως ο Άδωνις, θυμάστε; Που είχε πει τον Αντετοκούνμπο ως «Ακενοτούμπο», όπως ο Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής, για να τον «χαμηλώσει». Τι να «χαμηλώσει» δηλαδή, στα παπούτσια του Γιάννη φτάνει. Και δεν εννοώ στο ύψος, αλλά στο ήθος.

*** Ρεζίλι τον έκανε ο Φουρθιώτης. Κι αυτόν και τους υπουργούς του και τον Ρωμανό (καλά, ξέρω, αυτός δεν πιάνεται) και ούτε να ψελλίσουν κάτι μπόρεσαν για τις αποκαλύψεις του υπόδικου τηλεπαρουσιαστή. «Ο καθένας μπορεί να μιλάει με όποιον θέλει», ούρλιαζε την επόμενη μέρα ο Άδωνις.
Προφανώς, μπορεί ο καθένας να μιλάει με όποιον θέλει, όπως μπορεί ο καθένας να υπερασπίζεται όποιον θέλει στο δικαστήριο. Όμως όπως δεν θα ξεχάσουμε την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη που πήγαν για να υπερασπιστούν τον Νίκο Γεωργιάδη στην υπόθεση παιδεραστίας, έτσι δεν θα ξεχάσουμε και τα στελέχη της κυβέρνησης που τα έλεγαν με τον Φουρθιώτη. Μη με ρωτάτε αν θα το ξεχάσουν οι ψηφοφόροι της ΝΔ, αυτοί έβγαλαν Μητσοτάκη πρωθυπουργό, θα στεναχωρηθούν που το μισό Μαξίμου είχε σχέσεις με τον Φουρθιώτη; Για τους υπόλοιπους λέω…

*** Και φυσικά δεν τελειώσαμε. Ο Φουρθιώτης είπε ότι τη μήνυση κατά του Κώστα Βαξεβάνη και του Παύλου Πολάκη την έκανε, μετά από σχετική καθοδήγηση του Σωτήρη Πίκουλα, ο οποίος πρόσφατα διορίστηκε ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο γενικής γραμματέως του υπουργείου Εργασίας, Άννας Στρατινάκη και της «προϊσταμένης» του. Ποια είναι η προϊσταμένη του δεν είπε.

*** Ο Χαράλαμπος Αθανασίου έκλεισε το μικρόφωνο του Παύλου Πολάκη, στη Βουλή, για να μην ακουστούν και φυσικά καταγραφούν τα όσα έλεγε για το σκάνδαλο Novartis και την αρχειοθέτηση της υπόθεσης σε ό,τι αφορά στον Άδωνη Γεωργιάδη. Και επειδή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε να τα λέει κατ’ ιδίαν στον υπουργό Ανάπτυξης, o Αθανασίου διέκοψε ετσιθελικά τη συνεδρίαση. Ούτε επί Χούντας αυτά. Ούτε επί Χούντας.

https://twitter.com/Marka2_/status/1488234167091478535?s=20&t=Bvp-wUUMqxEJEVX278MUCg

*** Α, μην ξεχάσω να σας ενημερώσω σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε ότι «το χιόνι συνήθως πέφτει βράδυ» και γι’ αυτό μάλλον δημιουργήθηκε το χάος στους δρόμους. Επειδή έπεσε πρωί. Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί ο Κυριάκος.

*** Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ, Χριστίνα Σούζη, έχει άλλη άποψη…

*** Θεομπαίχτες, μην τα ξαναλέμε…