Μισέλ – Gate: Πρόστιμο 40.000 ευρώ στη ΝΔ για την πρωτοφανή διαρροή προσωπικών δεδομένων

Μισέλ – Gate: Πρόστιμο 40.000 ευρώ στη ΝΔ για την πρωτοφανή διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πρόστιμα για την διαρροή e-mail αποδήμων επέβαλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στη Νέα Δημοκρατία και σε στελέχη της, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.

Η Αρχή, επιβάλλει ομόφωνα πρόστιμο τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ στη Νέα Δημοκρατία. Κατά την απόφαση, η ΝΔ δεν έλαβε επαρκή μέτρα για την προστασία των εκλογέων και των προσωπικών τους δεδομένων. Μάλιστα, δίνει εντολή, να διαγράψει το σύνολο των δεδομένων των εκλογέων εξωτερικού που έχει στην κατοχή της και να διασφαλίσει την τήρησή τους από τα κομματικά της στελέχη.

Παράλληλα, επιβλήθηκε στο κόμμα το ποσό των 10.000 ευρώ, με το σκεπτικό ότι ο μηχανισμός θα έπρεπε να εντοπίσει τη διαρροή της λίστας των στοιχείων που έγινε από τον τότε γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ Νίκο Θεοδωρόπουλο.

Επίσης, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ επιβλήθηκε και στον Νίκο Θεοδωρόπουλο, καθώς επεξεργάστηκε το υλικό για στατιστικούς λόγους και στη συνέχεια αφού το διατήρησε για 6 μήνες αντί να το διαγράψει, το διαβίβασε (ως ιδιώτης) στην Αννα Μίσελ Ασημακοπούλου.

Ίδιο χρηματικό πρόστιμο επιβλήθηκε και στον Μένιο Κορομηλά, τότε Οργανωτικό Γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων της Ν.Δ., καθώς εμφανίζεται να είναι το πρόσωπο (πάλι ως ιδιώτης) που έδωσε τη λίστα στον Νικο Θεοδωρόπουλου.

Τέλος, απαλλάχθηκε ο τότε γενικός γραμματέας του υπουργείου εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι παραιτήθηκε όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο.

Κατά την Αρχή, δεν ήταν εκείνος που έκανε τη διαρροή από το Υπουργείο, όμως ο πραγματικός υπαίτιος δεν μπόρεσε να εντοπιστεί.

Αναλυτικά η απόφαση της Aρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Διαβάστε επίσης

Οργή για το σκίτσο του Charlie Hebdo για τη Ζιζέλ Πελικό – «Ξεπέρασε τα όρια»

«Μπλόκο» στις ερωτήσεις για τα ελληνοτουρκικά με εντολή Μητσοτάκη;

Ασθενείς και βιομήχανοι έξαλλοι με τον Άδωνη για τα φάρμακα

«Μάσκες» στο… κενό για το Μαξίμου – Άκαρπες οι «κοινοβουλευτικές ενημερώσεις» και τα «γαλάζια» τραπεζώματα σε βουλευτές

Περού: Ποινή κάθειρξης 20 ετών στον πρώην πρόεδρο Αλεχάνδρο Τολέδο για το σκάνδαλο Οντεμπρέχτ

Μέση Ανατολή: «Νεκρός ο επικεφαλής της μονάδας 4.400» – Διαχειριστής των οικονομικών της Χεζμπολάχ

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter