Μήνυση στη Μάιλι Σάιρους για το «Flowers» – Την κατηγορούν ότι αντέγραψε τον Μπρούνο Μαρς

Μήνυση κατατέθηκε εναντίον της Μάιλι Σάιρους και των συνθετών, με την κατηγορία ότι αντέγραψαν κομμάτια ενός single του Μπρούνο Μαρς στη σύνθεση του «Flowers».

Miley Cyrus - Flowers (Official Video)

 

Στη νέα αγωγή που κατατέθηκε τη Δευτέρα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες, μια εταιρεία με την ονομασία Tempo Music Investments ισχυρίζεται ότι το «Flowers» περιλαμβάνει «μη εξουσιοδοτημένη εκμετάλλευση αρκετών στοιχείων του τραγουδιού When I Was Your Man» από τον Μπρούνο Μαρς το οποίο μπήκε στο Top 100 το 2013.

Η αγωγή κατονομάζει επίσης τη Sony Music Publishing, την Apple, την Target, τη Walmart και αρκετές άλλες εταιρείες για τη διανομή του «Flowers».

Η Tempo Music ισχυρίζεται ότι κατέχει μέρος των πνευματικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ για το «When I Was Your Man» μετά την απόκτησή του από τον Φίλιπ Λόρενς, ο οποίος συνέγραψε το τραγούδι μαζί με τους Μπρούνο Μαρς, Άρι Λιβάιν και Άντριου Γουάιατ.

«Κάθε ακροατής του «When I Was Your Man» του Μπρούνο Μαρς γνωρίζει ότι το «Flowers» της Μάιλι Σάιρους αντιγράφει πολλά μελωδικά, αρμονικά και στιχουργικά στοιχεία του ‘When I Was Your Man’, συμπεριλαμβανομένου του σχεδιασμού του μελωδικού τόνου και της ακολουθίας του στίχου, της συνδετικής γραμμής του μπάσου, ορισμένων γραμμών του ρεφρέν, ορισμένων θεατρικών μουσικών στοιχείων, στιχουργικών στοιχείων και συγκεκριμένων συγχορδιών», υποστηρίζει η αγωγή που περιήλθε στην κατοχή του Rolling Stone.