Μήνυση Καϊλή κατά της Ευρωβουλής για «παραβίαση της ασυλίας της»

Μήνυση Καϊλή κατά της Ευρωβουλής για «παραβίαση της ασυλίας της»

Μήνυση κατά της Ευρωβουλής «για παραβίαση της βουλευτικής της ασυλίας» κατέθεσε η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, λίγες ημέρες αφότου αφέθηκε ελεύθερη υπό όρους και χωρίς το ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης.

Δείτε επίσης: FAZ: Η Καϊλή πιστεύει ότι είναι θύμα συνωμοσίας

Όπως μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα il Fatoo Quotidiano, την κατάθεση μήνυσης ανακοίνωσαν οι δικηγόροι της ελληνίδας ευρωβουλευτή. Στη μήνυση γίνεται λόγος «για παραβίαση της βουλευτικής ασυλίας, έχοντας παρακολουθηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες την περίοδο που συμμετείχε στην επιτροπή Pega, η οποία διερευνούσε θεσμικά την ύπαρξη παράνομου λογισμικού που παρακολουθούσε τις δραστηριότητες ευρωβουλευτών και πολιτών της ΕΕ».

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή απαλλάχθηκε από το «βραχιολάκι» επιτήρησης στις 25 Μαΐου, μετά από προληπτική κράτηση άνω των πέντε μηνών, εκ των οποίων τέσσερις σε φυλακή και ένας σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Πριν από λίγες μέρες ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μετέφερε αίτημα στις βελγικές αρχές, προκειμένου η Εύα Καϊλή να συμμετέχει εκ νέου στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter