Μήνυμα Μαξίμου σε σαμαρικούς βουλευτές: «Εξαιρετικά πρόωρη» και «προσβλητική» η συζήτηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Μήνυμα Μαξίμου σε σαμαρικούς βουλευτές: «Εξαιρετικά πρόωρη» και «προσβλητική» η συζήτηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας
Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου (EUROKINISSI)

Σε βαθιά εσωτερική κρίση έχει βυθιστεί το Μαξίμου, καθώς πέρα από το σφυροκόπημα των πρώην πρωθυπουργών προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις πολιτικές του επιλογές, την Δευτέρα στο πολεμικό μουσείο (1/7), αρχίζει να εντείνεται η συζήτηση για νέο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μάλιστα, δεκάδες βουλευτές, ως επί το πλείστον «σαμαρικοί», έχουν διαμηνύσει στο Μαξίμου ότι δεν θα στηρίξουν την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σε περίπτωση που τεθεί ζήτημα επανεκλογής. Δεν είναι τυχαίο ότι μία μέρα μετά τις ομιλίες των Καραμανλή-Σαμαρά, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης, που βρέθηκε στην κοινή εκδήλωση, είπε για νέο πρόσωπο στη προεδρία της Δημοκρατίας.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε σε ραδιοφωνική συνέντευξη στα Παραπολιτικά (2/7) ότι «σίγουρα θα μπορούσαμε να βρούμε ανθρώπους που ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της παράταξης. Δεν είναι απαραίτητο να είναι από την πολιτική. Αλλά έχει σημασία να έχει την ίδια αντίληψη για το έθνος και τον πολιτισμό. Αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι η κ. Σακελλαροπούλου έχει κάνει έναν κύκλο. Νομίζω αυτός ο κύκλος πρέπει να κλείσει».

Σε σχετική ερώτηση του Documentonews ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «η κυρία Σακελλαροπούλου είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Έχει ένα κορυφαίο αξίωμα. Έχουμε απόλυτο σεβασμό και στον θεσμό και στο πρόσωπο και θεωρώ εξαιρετικά πρόωρη, αντιπαραγωγική, αλλά και νομίζω προσβλητική για τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας μια συζήτηση αρκετούς μήνες πριν τη σχετική απόφαση πρότασης και στη συνέχεια ψήφισης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το έχουμε πει αυτό, το έχουμε πει αυτό πάρα πολλές φορές και είναι σημαντικό αυτό να γίνει σεβαστό».

Είναι σαφές ότι η εσωτερική σύγκρουση μεταξύ του Μαξίμου και του σαμαρικού μπλοκ θα οξυνθεί σε ότι αφορά το πρόσωπο που θα αναλάβει την προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς η δεξιά πτέρυγα του κόμματος προσπαθεί να οριοθετήσει τις επιλογές του Μητσοτάκη, αναφέροντας ότι πρέπει το νέο πρόσωπο να προέρχεται από την «παράταξη της κεντροδεξιάς». Από την άλλη, το Μαξίμου είναι πολύ ενοχλημένο από τη τακτική της δημόσιας αντιπαράθεσης στο συγκεκριμένο ζήτημα, με τους επόμενους μήνες να φαίνονται εκρηκτικοί για το εσωκομματικό πεδίο.

Διαβάστε επίσης:

Γαβρήλος: «Από τα χαμόγελα του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Εργασίας, μέχρι τις πραγματικές συνθήκες εργασίας… μια άβυσσος»

Αιχμηρή απάντηση Μαξίμου σε Σαμαρά για τα μεγάλα αξιώματα: «Δεν γνωρίζω για κάποια πρόταση, όχι. Και νομίζω ότι θα το γνώριζα»

ΣΥΡΙΖΑ: Επτά μέλη της Πολιτικής Γραμματείας καταψήφισαν την εισήγηση Κασσελάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter