Μήνυμα ειρήνης στο φιλικό Ολυμπιακού-Σαχτάρ 1-0

Μήνυμα ειρήνης στο φιλικό Ολυμπιακού-Σαχτάρ 1-0

Το φιλικό του Ολυμπιακού με την ουκρανική Σαχτάρ Ντόνετσκ σήμερα (9/4) στο “Καραϊσκάκη” ήταν ένα διαφορετικό ματς. Ματς που έστειλε μήνυμα ειρήνης σε όλο το κόσμο με σύνθημα “σταματήστε τον πόλεμο”, όπως έγραφαν και οι φανέλες των δυο ομάδων (“Stop war”).

Τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν στους ανθρώπους που έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τη χώρα τους εξαιτίας του πολέμου.

Η ομάδα του Ντόνετσκ είναι χαρακτηριστικό ότι φορούσε φανέλες, οι οποίες στο πίσω μέρος του έφεραν το όνομα πόλεων της Ουκρανίας, οι οποίες αντιστάθηκαν στην εισβολή της Ρωσίας, ενώ στο πέταλο της θύρας 7 είχαν τοποθετηθεί δεκάδες παιδικά παιχνίδια στη μνήμη των μικρών παιδιών που έχουν χαθεί στον πόλεμο.

Στο αγωνιστικό μέρος ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 23′ με κεφαλιά του Τικίνιο μετά από κεφαλιά τού Μασούρα στο δοκάρι, ενώ στο 28′ τραυματίστηκε και αποχώρησε ο Μπουχαλάκης. Το ματς τελείωσε μέσα σε αποθέωση για τις δυο ομάδες και την ιαχή “Ουκρανία-Ουκρανία”.

Στο πρώτο μέρος για τον Ολυμπιακό έπαιξαν οι Κρίστινσον, Βρουσάι, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Κούντε, Μπουχαλάκης (28′ Α. Καμαρά), Μασούρας, Βαλμπουενά, Φορτούνης, Τικίνιο. Στο β’ μέρος έπαιξαν οι Λαλά, Σωκράτης, Μπα, Σισέ, Μ. Καμαρά, Λόπες, Ονιεκούρου, Καρβάλιο.

Για την Σαχτάρ στο πρώτο μέρος έπαιξαν οι Τρούμπιν, Κονόπλια (24′ Σάτσκο), Στεπανένκο, Μούντρικ, Μπόριατσουκ, Μπουλέζα, Μίσνοβ, Μπόνταρ, Τοπάλοβ, Μπονταρένκο, Ματβιένκο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δήλωσε μετά το ματς: “Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι να επικρατήσει παντού η ειρήνη. Ολοι θελουμε να σταματήσει αυτός ο πόλεμος και ο ουκρανικός λαός να επιστρέψει σπίτι του”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter