Η μήνυση του Κώστα Βαξεβάνη στη Σοφία Ζαχαράκη για τις συκοφαντίες που εκστόμισε στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon τους έχει αποσυντονίσει εκεί στην Πειραιώς. Μερικοί μάλιστα που τοποθετούνται για το θέμα δεν γνωρίζουν – σαν τη Ζαχαράκη καλή ώρα- ούτε τα βασικά: για παράδειγμα φαίνεται να αγνοούν ότι στη χώρα μας υπάρχουν και λειτουργούν Εφετεία.
Διαβάστε επίσης: Μήνυση και αγωγή από Κώστα Βαξεβάνη σε ΝΔ και Ζαχαράκη για τις συκοφαντίες (video)
Διαβάστε επίσης: Ρεσιτάλ χυδαιότητας από τον Κυρανάκη με αφορμή τη μήνυση Βαξεβάνη σε Ζαχαράκη (Video)
Υπάρχουν όμως και… χειρότερα για το κόμμα του Μοσχάτου: να βγαίνει ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης και να λέει, χωρίς να κοκκινίζει, ότι «ζούμε μοναδικές στιγμές και μέρες που νομίζω ότι για πολλά χρόνια θα τις θυμόμαστε. Χθες η δημοκρατία στην Ελλάδα υπέστη ένα ακόμα βαρύ πλήγμα από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ».
Διαβάστε επίσης: Βαξεβάνης: Η κυρία Ζαχαράκη ας ζητήσει συγνώμη και θα αποσύρω τη μήνυση
Διαβάστε επίσης: Αμετανόητη η Ζαχαράκη δεν ζητάει συγγνώμη ακόμα και όταν ξέρει την αλήθεια! (Video)
Να υποστηρίζει επίσης ο θεομπαίχτης ότι την Παρασκευή το Documento καλούσε τους πολίτες να αγοράσουν την εφημερίδα «γιατί λέει ο Ντάισεμπλουμ έχει τρομερές δηλώσεις για τον πρόεδρο της ΝΔ και την κα Μαρέβα Μητσοτάκη. Αυτό δεν είναι λάσπη; Όταν δεν αναφέρει το παραμικρό μέσα;».
Δυο τινά συμβαίνουν είτε διάβασε την Κυριακή την εφημερίδα και το σχετικό θέμα αλλά για δικούς του λόγους παραποιεί τα γεγονότα, είτε κάποιος του το είπε κι αυτός θεώρησε σκόπιμο να το υιοθετήσει. Σε κάθε περίπτωση εμείς παραθέτουμε αυτούσια την ερώτηση του Κώστα Βαξεβάνη στον Ντάισεμπλουμ και την απάντηση του πρώην επικεφαλής του Eurogroup. Κι ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του…
Ερώτηση: Ξέρετε τι λένε στην Ελλάδα; Ότι όλη αυτή η ανησυχία του ευρωπαϊκού παράγοντα είναι λίγο υποκριτική. Δηλαδή πριν από δύο χρόνια συνελήφθη ένας καστανάς στη Θεσσαλονίκη επειδή δεν έκοβε αποδείξεις και αυτό είναι μια αδυναμία που έχουν οι μικροί, ότι δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν, ενώ από την άλλη μεριά όλοι αυτοί που θα έπρεπε να πληρώνουν φόρους, με την ανοχή της ΕΕ μεταφέρουν τα χρήματά τους μέσα από offshore. Ένα παράδειγμα είναι η ίδια η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία διαχειρίζεται τα χρήματά της μέσα από offshore εταιρείες, πράγμα το οποίο είναι απολύτως νόμιμο, δεν ξέρω όμως αν είναι και ηθικό.
Απάντηση: Νομίζω ότι η κρίση είχε ως αποτέλεσμα να εστιάσουμε πολύ περισσότερο στη διεθνή φοροδιαφυγή, η οποία δεν διαπράττεται μόνο από τις ελληνικές ελίτ αλλά και από τις ελίτ άλλων χωρών και από μεγάλες εταιρείες άλλων χωρών. Πιστεύω επίσης ότι έχει αλλάξει το σκεπτικό μας επί του θέματος, τόσο λόγω της κρίσης όσο και ως αποτέλεσμα της κριτικής που έχει ασκηθεί από πολλές πλευρές μετά τη διαρροή των Panama Papers και των Lux Papers και του αντίκτυπου που αυτά είχαν, επομένως το 2016, όταν προήδρευα στο Εcofin (σ.σ.: Συμβούλιο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων) –μάλιστα προήδρευα ταυτόχρονα στο ΕcoFin και το Εurogroup–, καταλήξαμε σε συμφωνία σχετικά με ένα μεγάλο πακέτο οδηγιών κατά της φοροαποφυγής. Για πλήθος θεμάτων είπαμε «κοιτάξτε, εδώ πρέπει πραγματικά να συνεργαστούμε για να σταματήσουν πλέον οι επιτήδειοι να κρύβουν τα χρήματά τους στις Μπαχάμες ή να τα βγάζουν από τη χώρα χωρίς να πληρώνουν τους αναλογούντες φόρους.