Μια σύμπτωση και μια παρεξήγηση

Μια σύμπτωση και μια παρεξήγηση

Μερικές φορές στην πολιτική, ακόμη και όταν οι συμπτώσεις είναι απλές συμπτώσεις, αμφισβητούνται προκειμένου να εξυπηρετηθεί ένα βολικό ή ευφάνταστο σενάριο.

Στο εσωτερικό της ΝΔ λοιπόν, το σενάριο, είναι ότι μία μέρα αφότου ο Αντώνης Σαμαράς, άδειασε πανηγυρικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ενδοτική πολιτική στα εθνικά θέματα, αποφασίστηκε από την Εισαγγελία η άρση του απορρήτου που κάλυπτε τους προστατευόμενους μάρτυρες στη Novartis. Το σενάριο είναι αναμφίβολα βολικό για όλους εκείνους στη ΝΔ και την κυβέρνηση, που πιστεύουν και θέλουν (και είναι πολλοί) ο Σαμαράς να πάει τον Μητσοτάκη μέχρι τέλους. Κατά μία έννοια, το σενάριο είναι βολικό και για τον ίδιο τον Σαμαρά, αφού τον εμφανίζει ισχυρό και απειλητικό απέναντι στον Μητσοτάκη. Δεν είναι έτσι όμως τα πράγματα. Η χρονική ακολουθία του ταρακουνήματος Μητσοτάκη από τον Σαμαρά και της εισαγγελικής απόφασης υπάρχει, αλλά είναι σύμπτωση. Διότι μπορεί η αποκάλυψη των ονομάτων να έγινε στις 25 Οκτωβρίου, αλλά οι διατάξεις άρσης που έχουν υπογράψει οι Εισαγγελείς Παναγιώτα Φάκου και Ελένη Παπαδοπούλου, έχουν συνταχθεί καιρό πριν την δημοσιοποίηση. Άλλωστε ο Αντώνης Σαμαράς είχε ικανοποιηθεί με την προσθήκη των 57 λέξεων που έκανε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης στους Κώδικες τον Φεβρουάριο και ευθύς αμέσως έκανε αίτημα άρσης του απορρήτου, γνωρίζοντας ότι θα ικανοποιηθεί. Άρα ο εξευμενισμός του δεν αφορά την συγκεκριμένη σύμπτωση.

Αντιθέτως, ο Αντώνης Σαμαράς, έδωσε στη δημοσιότητα δήλωση στην οποία κατηγορεί τον Μητσοτάκη ως ενδοτικό περί τα Εθνικά, γιατί ο Μητσοτάκης, θέλησε να τον ενοχοποιήσει για την χειραψία του με τον Νίκο Παππά. Έστησε λοιπόν στη Βουλή την αποχώρησή του εμφανίζοντας τον Πρόεδρο της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ως τον πολιτικό με τον οποίο αρνείται να συνομιλήσει λόγω της καταδίκης του για πλημμέλημα από το Ειδικό Δικαστήριο. Η προσβλητική συμπεριφορά του Μητσοτάκη η οποία σχολιάστηκε ως αντιθεσμική και αντικοινοβουλευτική είχε στόχο τον Σαμαρά και όχι τον Παππά. Πράγμα που εξόργισε τον Σαμαρά και τον οδήγησε στην δήλωση κόλαφο για τον Μητσοτάκη.

Η σύμπτωση λοιπόν ήταν σύμπτωση και η παρεξήγηση του Σαμαρά, δεν ήταν καθόλου σύμπτωση. Ο Μητσοτάκης μαθαίνω ότι το κατάλαβε αλλά  το ερώτημα είναι αν θα το χωνέψει κιόλας.

Διαβάστε επίσης

Έχει και ο Άδωνης τα δίκια του

Οι Ευρωπαίοι άνοιξαν την πόρτα για πώληση Eurofighter στον Ερντογάν;

Συναγερμός στο Περιστέρι: Άνδρας ταμπουρώθηκε σε σπίτι και απειλεί να αυτοκτονήσει

Ένα Predator τους χωρίζει, μια χειραψία τους ενώνει!

ΗΣΑΠ: Μόλις έξι συντηρητές για το απαρχαιωμένο δίκτυο – Η φωτιά στον συρμό στη Νερατζιώτισσα ανέδειξε την τραγική υποστελέχωση της Γραμμής 1

Η εισαγγελία δεν είδε παράβαση καθήκοντος από τον δήμαρχο Νοτίου Πηλίου – Ο «εκλεκτός» του Μητσοτάκη έπεσε… στα μαλακά

Καιρός: Πώς θα κυλήσει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου – Πού θα φτάσει ο υδράργυρος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter