Μια κυβέρνηση εχθρός της κοινωνίας

Δεν υπήρξε μεταπολιτευτικά στην Ελλάδα κυβέρνηση τόσο εχθρική στο κοινωνικό σύνολο, όσο αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ούτε καν αυτή του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Οι πράξεις της από την ημέρα που ανέβηκε στην εξουσία, εδώ και δεκαπέντε μήνες, δείχνουν ένα κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία, που έχει απωθημένα με τους πολίτες.

Η αιτία; Ίσως γιατί δύο φορές, το 2015, την έφεραν δεύτερο κόμμα και της στέρησαν την εξουσία. Ίσως γιατί είναι στην ιδεολογία της να τιμωρεί την κοινωνία.

Όποια από τις δύο ή από οποιαδήποτε άλλη αιτία την κάνει να εφαρμόζει αυτή τη συμπεριφορά και να ασκεί αυτές τις πολιτικές ένα είναι δεδομένο. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θέλει διακαώς να τιμωρήσει τους μικρούς και μικρομεσαίους επιχειρηματίες καθώς και το σύνολο των εργαζομένων.

Μόνο μια ελίτ μεγαλοεπιχειρηματιών όχι μόνο προστατεύει αλλά την ενισχύει με όλους τους δυνατούς τρόπους, αποτέλεσμα των οποίων είναι το δραματικό άνοιγμα της ψαλίδας των ανισοτήτων στην κοινωνία.

Παιδεία, Υγεία και κοινωνικές παροχές βρίσκονται στο στόχαστρο μιας κυβέρνησης που εξελέγη με προεκλογικό fake σύνθημα την καλυτέρεψη των συνθηκών διαβίωσης των ελλήνων πολιτών.

Μάλιστα οι προοπτικές, τις οποίες αναίσχυντα μέσω του προσχεδίου Πισσαρίδη, προπαγανδίζει, είναι ακόμη χειρότερες.

Η χώρα οδηγείται σε μια πρωτοφανή καταστροφή, με τις ευλογίες Μητσοτάκη. Η οργή της κοινωνίας όμως έχει αρχίζει να εμφανίζεται, μάλιστα και σε πολλές δημοσκοπήσεις, τα ποιοτικά στοιχεία των οποίων αλλάζουν με αρκετά γρήγορους ρυθμούς.

Είναι φανερό ότι οι ανοχές της κοινωνίας λιγοστεύουν. Και επειδή όσο περισσότερο συμπιέζεται το ελατήριο, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η εκτόνωση, είναι σίγουρο ότι το τσουνάμι της κοινωνίας θα συμπαρασύρει τους «άριστους» του Κυριάκου.

documentonews.gr