Μία εβδομάδα μετά τη φωτιά και αφού τελείωσε τις διακοπές του ο Μητσοτάκης θα πάει στην Πεντέλη

Μία εβδομάδα μετά την καταστροφική φωτιά η οποία ξεκίνησε από τον Βαρνάβα και έφτασε μέχρι το Χαλάνδρι και τα Βριλλήσια, και αφού όπως φαίνεται ολοκλήρωσε τις… διακοπές του, αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επισκεφθεί την Πεντέλη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του γραφείου Τύπου, το απόγευμα της Τρίτης, θα βρεθεί στην Πεντέλη με κλιμάκιο των συναρμόδιων υπουργών όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής και δημάρχων.

«Η σύσκεψη θα αφορά τα ευρήματα των αυτοψιών και τις δράσεις αποκατάστασης που έχει δρομολογήσει η πολιτεία στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά.

Στο κλιμάκιο θα συμμετέχουν:

-Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας

-Υπ. Εσωτερικών

-Υπ. Πολιτικης προστασίας -Υφυπ Κρατικής αρωγής

-Υπ. Οικονομικών -ΤΑΙΠΕΔ

-Περιφέρεια Αττικής

-Δήμαρχοι Πεντέλης, Χαλανδρίου, Παλλήνης, Βριλησσίων και όλων των άλλων δήμων που επλήγησαν». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εσπευσμένη επιστροφή που του «επιβλήθηκε» τη Δευτέρα, όταν πια η φωτιά είχε πάρει εφιαλτικές διαστάσεις, δεν είχε σχέση με την επαφή του πρωθυπουργού με τους πολίτες αλλά με μία αγωνιώδη προσπάθεια προπαγάνδας μέσα από τα ΜΜΕ. Μάλιστα ο ίδιος, επέλεξε την Τετάρτη να πάει στην Ελευσίνα -αποφεύγοντας τους πολίτες- προτιμώντας «αποστειρωμένο περιβάλλον». Ακόμα και εκεί η υπερασπιστική γραμμή του πρωθυπουργού ήταν απολογητική. Καμία σχέση με την αλαζονεία της πρώτης περιόδου και την έπαρση που είναι σύμφυτα με την έως τώρα στάση του.

Την Πέμπτη προχώρησε σε άκρως προκλητικές δηλώσεις. Ο ίδιος, στο μήνυμά του για τον Δεκαπενταύγουστο από τα Χανιά εμφανίστηκε εκτός τόπου και χρόνου λέγοντας ότι «ευτυχώς λίγοι οι συμπολίτες μας που επλήγησαν από την πυρκαγιά».Παρέλλειψε όμως να διευκρινίσει τον αριθμό των «λίγων συμπολιτών» που επλήγησαν ενώ φαίνεται πως ξέχασε και τη γυναίκα που έχασε τη ζωή της στην επιχείρηση όπου εργαζόταν.

Την προηγούμενη ημέρα, σε μια επιχείρηση αναστροφής της πραγματικότητας, τόσο ο ίδιος όσο και ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας, μιλούσαν για επιτυχημένη διαχείριση, ενώ παράλληλα, εμφανιζόταν ικανοποιημένος από την πυρόσβεση και το γεγονός ότι έχουν καεί… λιγότερα από 100 σπίτια.

Στο δε πλαίσιο της επιχείρησης damage control, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι «έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη σε όσους χειρίζονται την επιχειρησιακή δραστηριότητα των εναέριων μέσων», για τα οποία ασκείται από την πρώτη στιγμή αυστηρή κριτική από πολίτες και αντιπολίτευση, σημειώνοντας πως η κατανομή των εναέριων μέσων γίνεται πλέον από τους υπηρεσιακούς που έχουν γνώση του αντικειμένου και με βάση συγκεκριμένα επιχειρησιακά κριτήρια.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια την Τρίτη, ο οποίος επιμένει να ισχυρίζεται ότι όλα λειτούργησαν σωστά αλλά το πρόβλημα ήταν «ανυπέρβλητο».

Ενώ η φωτιά διήνυσε τουλάχιστον 40 χιλιόμετρα, καταστρέφοντας τον τελευταίο πνεύμονα της Αττικής, η οποία είναι ήδη τραγικά επιβαρυμένη, στην κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένουν να μιλούν για «ταχύτατη επιχειρησιακή απόκριση» και «βελτιωμένο συντονισμό». Μόνο που τίποτα από όλα αυτά δεν λειτούργησε…

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: «Κυβέρνηση-δημόσιος κίνδυνος, διαπρέπει μόνο στην προπαγάνδα και τη συγκάλυψη των ευθυνών της»

Άνδρος: Συνελήφθη ο καπετάνιος του πλοίου μετά τις σκηνές χάους – ΙΧ έμεινε μετέωρο, επιβάτες έτρεχαν να επιβιβαστούν (Video)

Θα προσλάβει ο ΑΝΤ1 τον… «519c» Κωνσταντίνο Φλώρο;

Απίστευτο νομικό τέχνασμα: Η Disney απορρίπτει την αγωγή χήρου για τον θάνατο της συζύγου του σε θεματικό πάρκο – Τα ψιλά γράμματα στην πλατφόρμα Disney+