Μία εβδομάδα μετά ο Μητσοτάκης στα καμένα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πεντέλη την ίδια ώρα

Μία εβδομάδα μετά ο Μητσοτάκης στα καμένα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πεντέλη την ίδια ώρα

Μία εβδομάδα μετά το καταστροφικό πέρασμα της φωτιάς που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα και έφτασε μέχρι το Χαλάνδρι και τα Βριλήσσια καίγοντας συνολικά 105 χιλιάδες στρέμματα και με την ελπίδα ότι η οργή των κατοίκων θα έχει κοπάσει, η Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει στα καμένα.

Ωστόσο, την ίδια ώρα κάτοικοι της περιοχής θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πεντέλη με αφορμή την προγραμματισμένη αλλά και καθυστερημένη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το κεντρικό σύνθημα των διαμαρτυρόμενων είναι «το δάσος να ξαναγίνει δάσος». Όπως λένε οι διοργανωτές στη διαμαρτυρία έχουν κληθεί παρατάξεις και σύλλογοι από τους δήμους γύρω από το Πεντελικό (Διονύσου, Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Πεντέλης, Χαλανδρίου, Βριλησσίων, Παλλήνης, Ραφήνας και Μαραθώνα).

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να μεταβεί στα καμένα της Πεντέλης, με κλιμάκιο των συναρμόδιων υπουργών όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή της περιφέρειας Αττικής και δημάρχων των πυρόπληκτων περιοχών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Δεκαπενταύγουστο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προχωρήσει σε προκλητικές δηλώσεις περί «λίγων πληγέντων», τονίζοντας παράλληλα ότι «η πολιτεία θα φροντίσει να κινηθεί τάχιστα ώστε να τους αποζημιώσει» και αυτό θα είναι το ένα από ζητήματα που θα απασχολήσουν τη σύσκεψη.

Παράλληλα, αναμένεται να παρουσιαστούν στοιχεία από τις καμένες εκτάσεις είτε πρόκειται για δασικές είτε για αστικές από τον αρμόδιο υπουργό.

Δείτε επίσης:

Χαλκιδική: Κατέληξε ο 19χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά σε λούνα παρκ – Έδινε μάχη για τη ζωή του (Video)

Πανσέληνος Αυγούστου 2024: Μαγευτικές εικόνες από το «φεγγάρι του Οξύρρυγχου»

Μπάιντεν: «Λούζερ» και «καταδικασμένος κακοποιός» ο Τράμπ

Χαλκιδική: Κατέληξε ο 19χρονος που τραυματίστηκε σοβαρά σε λούνα παρκ – Έδινε μάχη για τη ζωή του (Video)

Κρανίου τόπος η Αττική με υπογραφή Μητσοτάκη – Μόνο την τελευταία τετραετία έχει καεί το 1/3 των δασών του λεκανοπεδίου

Καιρός: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις – Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο «κόκκινο» (LIVE)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter