Μια απόφαση που έπρεπε να εκδοθεί το 1944

Μια απόφαση που έπρεπε να εκδοθεί το 1944

Η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής τελειώνει.

Η απόφαση του δικαστηρίου είναι καταλυτική για την περαιτέρω εδραίωση της Δημοκρατίας στη χώρας μας, Δημοκρατίας που πολλοί ψηφοφόροι είχαν απεμπολήσει βάζοντας στη Βουλή με σημαντικό μάλιστα ποσοστό το ναζιστικό αυτό μόρφωμα.

Ουσιαστικά η Δίκη αυτή είναι η σημαντικότερη από την απελευθέρωση της χώρας από τη ναζιστική κατοχή το 1944. Τότε και στη δίνη των δεκεμβριανών, της λευκής τρομοκρατίας και του Εμφυλίου που ακολούθησε την απελευθέρωση, το σύνολο σχεδόν των ελλήνων συνεργατών των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής τη γλύτωσαν, καθώς απορροφήθηκαν από το λεγόμενο «εθνικό» κράτος και ουσιαστικά κυβέρνησαν την Ελλάδα έως το 1981.

Όλος αυτός ο εσμός των δοσίλογων που δεν τιμωρήθηκαν και ενσωματώθηκαν στις κυβερνήσεις του Κέντρου και της Δεξιάς και στη συνέχεια ετοίμασαν την δικτατορία των συνταγματαρχών του 1967, εκκόλαψαν το αβγό του φιδιού που δημιούργησαν τη Χρυσή Αυγή. Μια καθαρά ναζιστική οργάνωση, τα στελέχη της οποίας εμπνέονταν από τον Χίτλερ και τα Ες Ες, κατάφεραν να πείσουν χιλιάδες έλληνες ψηφοφόρους να τους εμπιστευτούν, ξεχνώντας ακόμη και τα μαύρα χρόνια της επτάχρονης τυραννίας, τα ξερονήσια, τις φυλακές και τα βασανιστήρια.

Η εκκόλαψη του φιδιού που ξεκίνησε από τον εμφύλιο, όταν οι πολιτικοί που ανέλαβαν να κυβερνήσουν μεταπολεμικά τη χώρα, στηρίχθηκαν σε αυτούς που είτε έμειναν ουδέτεροι κατά τη διάρκεια της κατοχής, είτε συνεργάστηκαν με τις δοσιλογικές κυβερνήσεις του Λογοθετόπουλου και του Ράλλη.

Η καταδίκη των ναζιστών θα είναι κάτι που οι δημοκράτες το περίμεναν από το 1944, όταν για σχεδόν σαράντα χρόνια έβλεπαν τους προδότες, τους δοσίλογους και τους ταγματασφαλίτες να κυνηγούν και να δολοφονούν με όλους τους τρόπους αυτούς που πολέμησαν τους κατακτητές.

Που έβλεπαν στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης να τιμωρούνται οι συνεργάτες των ναζιστών και στην Ελλάδα να αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση της χώρας. Που έβλεπαν να απαγορεύονται τα ναζιστικά σύμβολα και κόμματα, ενώ στην Ελλάδα τα προπαγάνδιζαν ανοιχτά, χωρίς καμία επίπτωση.

Η σημερινή απόφαση είναι ιστορική όχι μόνο για τη Δημοκρατία στην Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη.

documentonews.gr

Documento Newsletter