Μια… ανέμελη κυβέρνηση

Αυτό που συνέβη χθες με την κυβέρνηση Μητσοτάκη αν είχε συμβεί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης θα είχαν προκηρυχθεί εκλογές καθώς δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε ώρα στην εξουσία.

Οι «άριστοι» όμως που μάζεψε ο Κυριάκος για να κυβερνήσουν με συνεχής fake πολιτικές δεν φαίνεται να πολυνοιάζονται και συνεχίζουν να κάθονται στα πολυτελή γραφεία τους αδιαφορώντας για το συμβαίνει.

Διαβάστε λοιπόν τις «επιτυχίες» των εκλεκτών του Κυριάκου.

Ο υπουργός Υγείας άνευ αρμοδιοτήτων Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης από φίλα προσκείμενο στην παράταξή του τηλεοπτικό σταθμό ότι την πρώτη δόση εμβολίων της Οξφόρδης κατά του κορονοϊού θα την έχει η Ελλάδα τον Δεκέμβριο. Δεν πέρασαν μερικές και η εκπρόσωπος της Κομισιόν διέψευσε παταγωδώς τον υπουργό άνευ αρμοδιοτήτων.

Επίσης σε τηλεοπτικό σταθμό φιλικό στην κυβέρνηση, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του πρωθυπουργού αναφέρει ότι το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα κάνει έρευνες και δεν μπορούμε να κοροϊδευόμαστε. Ο σύμβουλος δεν είναι κάποιος τυχαίος που περνούσε έξω από το Μαξίμου και τον φώναξαν να πει τη γνώμη του. Είναι αντιναύαρχος εν αποστρατεία και γνώστης της κατάστασης. Ο πανικός στο πρωθυπουργικό γραφείο ήταν τόσο μεγάλος καθώς καταρρίπτονταν όλα τα παραμύθια περί θορύβων και διεθνών υδάτων και τέτοια η έκθεση του Κυριάκου στην ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη που ανάγκασαν τον σύμβουλο να ανακρούσει πρύμνα και να μιλήσει για παρεξήγηση!

Ο περιβόητος Χαρδαλιάς σε κοινή συνέντευξη με τον υφυπουργό, που έκλεψε τις αρμοδιότητες από τον υπουργό του, ρίχνει ολόκληρο το φταίξιμο της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού στη νεολαία, αθωώνοντας το άρον – άρον και χωρίς κανένα σχεδιασμό άνοιγμα του τουρισμού για να βοηθήσουν τους φίλους τους εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες, ταυτόχρονα όμως βυθίζοντας την οικονομία ακόμη περισσότερο στην ύφεση. Η αντίδραση στα λεγόμενα του υφυπουργού εκδηλώθηκε αστραπιαία στα social media.

Και σαν κερασάκι στην τούρτα έρχεται ο Επίτροπος Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης να δώσει τη χαριστική βολή στο success story και τα «Βρούτσης statistics» των «σοφών» πέριξ της πλατείας Συντάγματος εκτιμώντας αύξηση της ανεργίας στο 19,6% τη φετινή χρονιά και (sic) μείωσή της στο 16,8% το 2021 φέρνοντας στη μνήμη τη δραματική εμπειρία των “Greek statistics” της περιόδου 2008-2009, που άνοιξαν τον δρόμο για την Ελλάδα προς την χρεοκοπία και τα μνημόνια.

Όλα αυτά σε μια μόνο ημέρα. Ποια άλλη κυβέρνηση θα συνέχιζε να στέκεται στα πόδια της χωρίς να συμβαίνει τίποτα και τον πρωθυπουργό να κάνει ανέμελος διακοπές; 

documentonews.gr