Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «όλα προχωρούν με βάση τον σχεδιασμό» όσον αφορά την πορεία εμβολιασμού του πληθυσμού της χώρας (κι ενώ αυξάνονται οι φωνές που κάνουν λόγο για αργή πορεία της διαδικασίας), ανακοινώνοντας ότι οι δόσεις που περισσεύουν θα διατίθενται στο προσωπικό του στρατού και της αστυνομίας.
Στη σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού (παρουσία των Βασίλη Κικίλια, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Κυριάκου Πιερρακάκη, Νίκου Χαρδαλιά, Βασίλη Κοντοζαμάνη, Παναγιώτη Αρκουμανέα, αλλά και γενικών γραμματέων της κυβέρνησης) ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για πραγματοποιήση 92.401 εμβολιασμών έως τώρα, κρίνοντας ικανοποιητική τη συμμετοχή των υγειονομικών αλλά και των πολιτών άνω των 85 ετών.
Παράλληλα σημείωσε ότι έως τα τέλη Φεβρουαρίου «θα είναι πλήρης η κάλυψη της επικράτειας», λησμονώντας τις καταγγελίες για τους εμβολιασμούς ηλικιωμένων σε περιοχές που απέχουν αρκετά από εκείνες που αυτοί ζουν, αλλά και την καθυστέρηση παραλαβής των συμφωνηθέντων δόσεων με τη Pfizer.
«Προκειμένου να μην χάνεται κανένα εμβόλιο, υπάρχει και ένας μηχανισμός αναπλήρωσης των ραντεβού που δεν γίνονται. Ενώ ποσότητες που πλεονάζουν θα διατίθενται αμέσως στις γυναίκες και στους άνδρες της αστυνομίας και του στρατού. Έτσι σε αντίθεση με άλλα κράτη, η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες με ουσιαστικά μηδαμινές απώλειες δόσεων», ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τον ρυθμό των εμβολιασμών ως «δυναμικό».
Όσο για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, ο πρωθυπουργός συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, παρά τις αντιδράσεις του ΠΟΥ, χαρακτήριζοντάς το ως «ακόμα μία ελληνική καινοτομία».
Τέλος, ανακοίνωσε ότι κατά τους μήνες «Φεβρουάριο και Μάρτιο θα μπουν στη μάχη και τα 4 μεγάλα κέντρα στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με τη δυνατότητα να εξυπηρετούν 20.000 πολίτες ημερησίως».