Μητσοτάκης, Αμυράς και Ψαριανός «θολώνουν» το Ποτάμι

Μητσοτάκης, Αμυράς και Ψαριανός «θολώνουν» το Ποτάμι

Διά των αντιπροσώπων του, Γιώργου Αμυρά και Γρηγόρη Ψαριανού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σέρνει στην κυριολεξία από τη μύτη, τις τελευταίες ώρες το Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Είναι κοινό μυστικό ότι οι δύο βουλευτές, οι οποίοι έχουν ταχθεί προ πολλού υπέρ της συνεργασίας με τη ΝΔ, παραμένουν στο Ποτάμι, προκειμένου αυτό να μην πέσει κάτω από τον κρίσιμο αριθμό των «5» βουλευτών και απολέσει την Κοινοβουλευτική του παρουσία και προνόμια.

Οι δύο παρασκηνιακά πίεζαν εδώ και καιρό προκειμένου το Ποτάμι να υπερψηφίσει μια πρόταση μομφής της ΝΔ ή να καταψηφίσει μιας πρόταση ανανέωσης της ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

Η διαφοροποίηση του Σπύρου Δανέλλη στη σημερινή ψηφοφορία για την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση και η διαγραφή του από την Κ.Ο. του Ποταμιού, από, ότι φαίνεται, ήταν το έναυσμα για να αλλάξει η θέση για το ονοματολογικό.

Η συμφωνία των Πρεσπών είναι πλέον η τελευταία γραμμή άμυνας της Πειραιώς: «Αν δεν μπορέσουμε να ρίξουμε την Κυβέρνηση στην ψήφο εμπιστοσύνης τουλάχιστον ας θολώσουμε την πλειοψηφία στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών». Μια ψηφισμένη από 148 βουλευτές Συμφωνία θα είναι βούτυρο στο ψωμί της Αντιπολίτευσης στο δρόμο προς τις εκλογές.

Έτσι ή κάπως έτσι ο Σταύρος Θεοδωράκης και υπό το φόβο της απώλειας της Κ.Ο. θα μετατρέψει το κόμμα που ίδρυσε ο ίδιος σε «κατσαρίδα» της πολιτικής. Έτσι τουλάχιστον έλεγε ο ίδιος το περασμένο καλοκαίρι σημειώνοντας επί λέξει: «Δεν θα θυσιάσω καμία από τις πεποιθήσεις μου μόνο και μόνο για να παραμείνω σε αυτή την αίθουσα. Δεν θα γίνω άλλη μια κατσαρίδα της πολιτικής. Δεν με αφορά το λεγόμενο πολιτικό κόστος. Ειδικά αυτή την κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας!» επισημαίνοντας ότι «το Ποτάμι από την πρώτη μέρα της ίδρυσης του είναι υπέρ της λύσης του Μακεδονικού».

Την ίδια ημέρα ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωνε στη Βουλή πως «Δεν πρέπει να δώσουμε τα Σκόπια “πακέτο” στην Τουρκία», πως «Η συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ είναι ένα απαραίτητο πρώτο βήμα. Έχει αδυναμίες -και θα μας δοθεί η δυνατότητα τις επόμενες μέρες να τις συζητήσουμε- αλλά είναι το βήμα που πρέπει να κάνουμε. Οι έξαλλες αντιδράσεις των εθνικιστών στα Σκόπια δείχνουν ότι είμαστε στον σωστό δρόμο».

Λίγες ημέρες πριν εξηγώντας την αποχώρηση του Ποταμιού από το ΚΙΝ.ΑΛ. έλεγε πως «Δεν ερωτηθήκαμε για τις τελευταίες αποφάσεις όπως το Μακεδονικό και τις εκλογές “εδώ και τώρα” … Αυτά ήταν κόντρα σε όσους μετείχαν στο Πολιτικό Συμβούλιο και αύτη ήταν και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Έγιναν λάθη και από εμάς που δεν ώθησαν την ώθηση που θέλαμε σε αυτό το εγχείρημα».

Το τι συνέβη από τότε μέχρι σήμερα πρέπει να μας το εξηγήσει ο κ. Θεοδωράκης. Να μας εξηγήσει πως λίγους μήνες πριν έλεγε πως «Αν ο Ζάεφ καταφέρει και πείσει τους γείτονες να ταχθούν με το μέρος της συμφωνίας, ο εθνικισμός και η εχθρότητα θα τελειώσουν» και πως «όλες οι χώρες του πλανήτη τους λένε Μακεδονία και εμείς παριστάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε». Να μας πει αν για παράδειγμα ο λόγος που αναζητεί συμβιβαστική λύση είναι για να μην αποχωρήσουν από το κόμμα σε περίπτωση θετικής ψήφου, οι Αμυράς και Ψαριανός.

Μέχρι τότε μένουμε με την ανακοίνωση του Ποταμιού πριν από λίγες ημέρες ότι «Ναι. Το Ποτάμι από την ίδρυση του -το 2014- έχει ταχθεί υπέρ της σύνθετης ονομασίας της πΓΔΜ με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις. Η διαιώνιση του προβλήματος για δεκαετίες είναι επιζήμια για την Ελλάδα όπως μαρτυρά και η αναγνώριση της γειτονικής χώρας με το όνομα “Μακεδονία” από 140 και πλέον κράτη. Ειδικά στη σημερινή συγκυρία υποστηρίζουμε την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, καθότι αυτό θα συμβάλει στην ανάπτυξη και τη σταθερότητα της περιοχής. Για τους ίδιους λόγους είμαστε θετικοί στην είσοδο της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Πρέπει λοιπόν να κλείσουμε άμεσα τα μέτωπα στα βόρεια σύνορά μας και με τη συμπαράσταση των συμμάχων μας να αντιμετωπίσουμε τους κινδύνους εξ ανατολών. Αυτό είναι το συμφέρον της πατρίδας μας». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter