Μετρημένος, σιδερωμένος και θεσμικός. Είναι ο Τσίπρας, αυτός;

Μετρημένος, σιδερωμένος και θεσμικός. Είναι ο Τσίπρας, αυτός;
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ανασύνθεση, ρευστοποίηση, ποτέητο, ποτάτο που λένε ξέρετε που, ορίστε και ντεκλαρέ πλέον το σενάριο για να πάνε προς νερού τους τα υφιστάμενα κόμματα του χώρου και να βγει απ’ την κολυμπήθρα μια “νέα πολιτική δύναμη” αλλά με “παλιό πολιτικό αρχηγό”!

Χτες είχα πυρετό, εξ ου και δεν υπέγραψα ένα ακόμη μεγαλεπήβολο πόνημα. Αλλά το τηλεφωνάκι το δούλεψα για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, μέσω της οποίας μάθαμε ότι “χωρίς αλλαγή πορείας τώρα, σύντομα θα διολισθήσουμε στο περιθώριο της Ευρώπης”. Σωστό, δεν λέω, και αναμφίβολα μπροσθόβαρο, έστω κι αν θα μπορούσαν να το καταθέσουν μια σειρά από πρόσωπα της αποδώ μεριάς. Και ο Γερουλάνος θα γινόταν να το ξεστομίσει και ο Ανδρουλάκης και ο Βερναρδάκης (αβασάνιστα…) και ο Χαρίτσης και η Έφη (επιτρέπεται να τη λέω Έφη ή θα βρω κάνα μπελά;), νταξ, εν τη ρύμη του λόγου της ενδέχεται και η Κουτσούμπα, ίσως και ο Κουτσούμπας μπάι δε γουέι που λένε και στην πραγματική πατρίδα του Κασσελάκη. Όσο για τον Στεφανάρα, το έχει κάνει ήδη κόπυ πάστε και το φυλάει για κίντερ έκπληξη στην επόμενη τηλεοπτική του εμφάνιση!

Πίσω στο ρεπορτάζ, όμως. Πρώτη επιλογή ο Βασίλης ο μαγαζάτορας που σας έγραφα προχτές, αριστερός με πυρετό στη φλέβα.
“Πως τον είδες τον πρόεδρο;”, ρώτησα.
“Δεν τον είδα”, μου απάντησε.
“Τι θα πει δεν τον είδες, ρε; Εσύ δεν του είχες αδυναμία;”, απόρησα εγώ.
“Του είχα και του έχω”, μου αντιγύρισε. “Αλλά δεν θα σκάσω κιόλας για μια ομιλία. Άλλα περιμένω εγώ”!
Σημειώνω μη μου φύγει καμιά τελεία και περνάω στο παρασύνθημα. Στον φίλο μου τον Γιώργο, που είναι της λαϊκής δεξιάς και βγάνει καντήλες με το γαλαζοπράσινο μέτωπο που μας κυβερνάει.
Ξανά μανά “πως τον είδες τον πρόεδρο;”
“Καλός ήτανε”, μου απάντησε. “Αλλά κάτι ξέχασε”.
“Τι ξέχασε;”, απόρησε ο ρεπόρτερ.
“Ξέχασε μια συγγνώμη για τα ζόρια που τραβήξαμε με την πάρτη του και με το κόμμα του, αυτό ξέχασε”, τα ‘χωσε ο Γιώργαρος και μου ‘κλεισε το τηλέφωνο στη μούρη.

Αυτά από το vox populi και πάμε στο πιο ενδιαφέρον σημείο της ομιλίας. Εκεί όπου ο Τσίπρας αναφέρθηκε στο μέλλον της (πιο βασανισμένης κι απ’ τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό) κεντροαριστεράςΜε δικά του λόγια:

Είχα μιλήσει τον περασμένο Ιούνιο, για την ανάγκη να δώσουμε οι προοδευτικές δυνάμεις και οι προοδευτικοί πολίτες περισσότερο χώρο στο «μαζί». Να μάθουμε πρόσθεση και πολλαπλασιασμό και να αφήσουμε τη διαίρεση και την αφαίρεση. Φοβάμαι ότι τους μήνες που πέρασαν συνέβη το αντίθετο. Αλλά, και ταυτόχρονα οι πολιτικές εξελίξεις είναι τόσο σύνθετες, που δεν μπορούν να απαντηθούν με απλά εκλογικά μαθηματικά. Ίσως να μην αρκεί πια η πρόσθεση. Είναι προφανές ότι όταν δεν αρκεί η πρόσθεση των υφιστάμενων δυνάμεων, πρέπει να δημιουργηθεί μια νέα πολιτική δύναμη, ενδεχομένως μέσα από μια διαδικασία ανασύνθεσης”.
Ανασύνθεση, ρευστοποίηση, ποτέητο, ποτάτο που λένε ξέρετε που, ορίστε και ντεκλαρέ πλέον το σενάριο για να πάνε προς νερού τους τα υφιστάμενα κόμματα του χώρου και να βγει απ’ την κολυμπήθρα μια “νέα πολιτική δύναμη” αλλά με “παλιό πολιτικό αρχηγό”!

Ε ναι κορίτσια, αγόρια και αγοροκόριτσα, γνωστά είναι τα ανωτέρω, γράφονται εδώ και μήνες από πλείστους όσους σοβαρούς πολιτικούς αναλυτές όχι μόνο από μπαγλαμάδες σαν κι εμένα. Μέχρι προχτές ήταν “φήμες” και “διαρροές”, τώρα βγήκαν επισήμως απ’ τ’ αποδυτήρια στον αγωνιστικό χώρο και ετοιμάζονται να παίξουν μπαλίτσα. Καλή επιτυχία εύχομαι και σιδερένια νεύρα, μιας και πριν γίνουν καλύτερα θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα στην πολύπαθη κεντροαριστερά.
Όλοι το ξέρουν αυτό.

Πηγή: newpost.gr

Διαβάστε επίσης

Ζιζέλ Πελικό: «Είμαι μια τελείως κατεστραμμένη γυναίκα, αλλά επιθυμώ να αλλάξει αυτή η κοινωνία»

«Ιερές» επενδύσεις σε νυχτερινά κέντρα: Στο μικροσκόπιο κληρικοί για υπεξαίρεση 3 εκατ. ευρώ από το ταμείο της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδας

Κίμωλος: Μετέφεραν με ιδιωτικό σκάφος πυροσβέστες από τη Μήλο για να σβήσουν τη φωτιά

Ηγουμενίτσα: Ανατροπή βυτιοφόρου στην Εθνική Οδό – Διαρροή καυσίμων, διεκόπη η κυκλοφορία

Βαθαίνει το ρήγμα Μητσοτάκη – Σαμαρά: Από την αιχμή μέσω Βουλής στα «καρφιά» για τα εθνικά θέματα

Η Τουρκία βομβάρδισε θέσεις του PKK – «Επιχειρήσεις κατά 32 στόχων σε Ιράκ και Συρία»

Ξανά με… λάθη και παραλείψεις πάει σε δίκη η Greek mafia – Ηχηρά ονόματα μένουν εντός κάδρου με πρόταση εισαγγελέα

Εκλογές ΗΠΑ: Οριακή η διαφορά Τραμπ – Χάρις – Τι έδειξε νέα δημοσκόπηση της Wall Street Journal

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter