Το κύμα καταγγελιών κατά του παραγωγού Γουάινστααϊν είχε ένα ακόμα αποτέλεσμα.
Με πρωτοβουλία της ηθοποιού Αλίσα Μιλάνο (συμπροταγωνίστριας της Rose McGowan, η οποία ήταν και η πρώτη που μίλησε ανοιχτά για την σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε από τον Γουάινσταϊν) ξεκίνησε μία καμπάνια… φωνής: Το χάσταγκ #MeToo στο twitter δίνει την δυνατότητα σε όσες γυναίκες έχουν υπάρξει θύματα, να μιλήσουν.
«Προτάθηκε από μία φίλη: Εάν όλες οι γυναίκες που έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση ή επίθεση κάνουν ανάρτηση στο Twitter με το # “Me too” μπορεί να δώσουμε στους ανθρώπους μια αίσθηση της έκτασης του προβλήματος» έγραψε η Μιλάνο.
Δύο απλές λέξεις ήταν αρκετές για να κατακλυστεί το Twitter από μηνύματα, κυρίως γυναικών, αλλά και ανδρών που θέλησαν να ενταχθούν στο κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης.
Το κίνημα ξεκίνησε ως απάντηση στο σκάνδαλο με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν που έχει συγκλονίσει το Χόλιγουντ. Ο 65χρονος μεγαλοπαραγωγός των κινηματογραφικών εταιρειών Miramax και The Weinstein Company (TWC) κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση, επίθεση ή και βιασμό από τουλάχιστον 30 γυναίκες.
Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ τον διέγραψε από μέλος της.
Η πρωταγωνίστρια της τηλεοπτική σειράς «Will and Grace» Ντέμπρα Μέσινγκ έσπευσε να κάνει χρήση του hashtag «Me too». Την ακολούθησε η βραβευμένη με Όσκαρ Νεοζηλανδή ηθοποιός, Άνα Πάκουιν.
Η Έιμι Σισκάιντ, η οποία υποστηρίζει τα δικαιώματα των γυναικών και της LGBTQ κοινότητας δήλωσε συντετριμμένη από το πόσοι πολλοί άνθρωποι εντάχθηκαν στο κίνημα «#MeToo».
Μου ραγίζει η καρδιά, βλέπω τόσα πολλά #MeToo, τόσες πολλές γυναίκες που έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, έγραψε η Σισκάιντ.