Μετεξεταστέοι…

Θα υπήρχε δικαιολογία αν ήταν θεατρική ομάδα ή αν ήταν το 34ο νηπιαγωγείο Αθηνών, επειδή όμως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα, τουλάχιστον στα χαρτιά, δικαιολογία δεν υπάρχει για τα όσα παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είτε αλλάξει όνομα, είτε δεν αλλάξει, είτε εγκριθούν οι προτεινόμενες καταστατικές αλλαγές, είτε δεν εγκριθούν, πέρασε και με δυο πόδια πλέον στην πλευρά της πολιτικής απαξίας, μαζί με πολλά άλλα κόμματα μονοψήφιων ποσοστών. Το πώς κι αν μπορεί να επιστρέψει, δεν το ξέρω.

*** «Κουλούρα» – που έλεγαν οι παλιοί καθηγητές – σε όλα. Οι μισοί να βρίζουν τους άλλους μισούς, ο Κασσελάκης στη μέση να προσπαθεί να σταθεί όρθιος έχοντας τιμωρητική διάθεση απέναντι σε όλους και ο Τσίπρας να «βρίσκεται πίσω από όλα».
Τι απ’ όλα αυτά θυμίζει κόμμα και μάλιστα κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης;
Πείτε μου κάτι στο οποίο έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους. Ένα.

*** Πού είναι η φρεσκάδα; Πού είναι τα νέα στελέχη; Πού είναι τα πολυδιαφημιζόμενα – από τα social media του προέδρου βεβαίως βεβαίως – Think Tanks; Πού είναι ο iSyriza, αυτό το μοναδικό εργαλείο που δεν είναι ικανοί να το θέσουν σε σωστή λειτουργία; Δεν υπάρχει τομέας που να λειτουργεί σωστά ο ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο σε ένα πράγμα είναι ικανοί. Να απαντούν σε ό,τι λέει ο Παύλος Μαρινάκης. Σε αυτό ναι. Το κάνουν καθημερινά.
Άλλο που δεν τους δίνει κανείς σημασία.

*** Ποια θα είναι η επόμενη μέρα δεν ξέρω. Κανείς δεν ξέρει. Ούτε οι «87», ούτε οι προεδρικοί, ούτε κανένας. Κάθε μέρα και ένα επεισόδιο της κωμωδίας, ικανό να αλλάξει το τέλος. Θα παραμείνει ο Κασσελάκης στην προεδρία; Θα αναλάβει άλλος; Θα κατατεθεί πρόταση μομφής; Θα γίνει νέα διάσπαση; Θα γίνει Κεντρική Επιτροπή κι αν ναι, ποιος την ελέγχει; Θα γίνει συνέδριο;

*** Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, το ΠΑΣΟΚ εν μέσω γιορτινής διάθεσης λόγω της συμπλήρωσης 50 ετών, προετοιμάζεται για τις εσωκομματικές του εκλογές. Ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει, η Χαριλάου Τρικούπη θα αποκτήσει από τη διαδικασία «αέρα» νικητή. Το αν είναι προσωρινός ή μόνιμος «αέρας» θα το δείξει το μέλλον. Ένα πράγμα μόνο. Ο κόσμος θέλει να συντάσσεται με τον νικητή ή τον εν δυνάμει νικητή. Κι αυτό το τελευταίο το έχει χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Πού πιστεύετε ότι θα βρουν καταφύγιο όλοι οι απογοητευμένοι; Στη Νέα Αριστερά;

*** Ίσως πάλι έπρεπε για κάποιον ανεξήγητο, για την ώρα, λόγο να γίνουν όλα αυτά για να δούμε κάτι άλλο στο μέλλον. Μέχρι τότε όμως έχω κάθε δικαίωμα να πιστεύω ότι ο η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης τρίβει τα χέρια της από ικανοποίηση.
Μέχρι και τον Πίνατ βλέπω να μας κυβερνά…

H NTAMA

Ετικέτες