Μεταγωγικά από Ιαπωνία, Χιλή και Πολωνία προσγειώθηκαν στην Ελλάδα – Σε τροχιά κλιμάκωσης ο πόλεμος στον Λίβανο

Τουλάχιστον ένα μεταγωγικό αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Ιαπωνίας, αλλά και ένα μεταγωγικό από τη Χιλή προσγειώθηκαν σήμερα Τετάρτη στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας, σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr.

Τα μεταγωγικά βρίσκονται σε ετοιμότητα για να εκκενώσουν πολίτες των χωρών τους που βρίσκονται στον Λίβανο, λόγω του πολέμου με το Ισραήλ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης αναμένεται να αφιχθεί στρατιωτικό αεροσκάφος της Πολωνίας τύπου CASA C-295M για τον ίδιο λόγο.

Η Ιαπωνία, ήδη από τις 27/9 είχε προτρέπει τους πολίτες της να εγκαταλείψουν τον Λίβανο και ταυτόχρονα αποφάσισε να προετοιμάσει στρατιωτικές πτήσεις για πιθανή εκκένωση της περιοχής.

Ωστόσο, η εφαρμογή της απόφασης και η άφιξη των μεταγωγικών σήμερα, αποτυπώνει ότι οι στρατιωτικές υπηρεσίες των χωρών αναμένουν ίσως άμεση κλιμάκωση στην περιοχή.

Η υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας Γιόκο Καμικάβα, είχε δηλώσει στις 25/9 ότι «το Τόκιο ανησυχεί έντονα για την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ».

Η ίδια πρόσθεσε ότι «η Ιαπωνία προτρέπει έντονα όλα τα μέρη να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση για να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση», ανέφερε ο ιστότοπος Japan Times.

Σύμφωνα με το Kyodo News, για τη μεταφορά των Ιαπώνων πολιτών από τον Λίβανο θα χρησιμοποιηθεί μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Kawasaki C-2.

Διαβάστε επίσης

Ο Κικίλιας είναι ο υπουργός που αγόρασε διαμέρισμα 1,2 εκατ. στη Βασιλίσσης Σοφίας

Καταπέλτης για Καλλιάνο, δικαίωση για τον γιατρό η ΕΔΕ του «Αττικόν» – Το Documento αποκαλύπτει το πόρισμα

Μάχες «μέχρις εσχάτων» στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ – Το Σάββατο η κρίσιμη Kεντρική Eπιτροπή για Κασσελάκη

Κατατέθηκαν ή όχι 15.000 ευρώ στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο από την Άννα Μαρία Γλύξμπουργκ;

Μαρίν Λεπέν – Οι «γκρίζες ζώνες» στα παχυλά επιδόματα των ευρωβουλευτών

Εύβοια: Μαχαίρωσε και σκότωσε τον θείο του μέσα στο σπίτι του – Συνελήφθη ο 38χρονος δράστης

Ο τυφώνας Μίλτον πλησιάζει τις ακτές της Φλόριντα με ανέμους 260 χλμ./ώρα – Δραματικές εκκλήσεις για εκκενώσεις (Videos)

Γάζα: Εκεί που σταύρωσαν την ανθρωπιά

Κατατέθηκαν ή όχι 15.000 ευρώ στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο από την Άννα Μαρία Γλύξμπουργκ;

Συναυλία για Τέμπη: «Να μεταδοθεί δωρεάν με live streaming» – Η ανάρτηση του Θανάση Παπακωνσταντίνου