Μετά το 28% ο Άδωνης Γεωργιάδης υπόσχεται μπαλώματα και «δωρεάν» απογευματινά ιατρεία από το ταμείο Ανάκαμψης

Την αποτυχία της κυβέρνησης ή την έλλειψη βούλησης ενός αξιοπρεπούς Εθνικού Συστήματος Υγείας παραδέχθηκε ο Άδωνης Γεωργιάδης μιλώντας στην Ert news. Απέδωσε τις καθυστερήσεις προσλήψεων στο ΑΣΕΠ και προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι προσφέροντας απογευματινά χειρουργεία από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σε άλλη μάλιστα περίπτωση ρίχνει το κόστος κατοικίας για γιατρούς στα νησιά στους ανάλογους Δήμους!

Αντί να αλλάξει πορεία μετά τη συντριβή του 28%, ο Άδωνης Γεωργιάδης προσπαθεί να δώσει «δώρα» στους ασφαλισμένους.

Αντί ουσιαστικής βελτίωσης σε υποδομές, προσωπικό και αναλώσιμα ο Άδωνης Γεωργιάδης μιλώντας στην ΕΡΤ υποσχέθηκε «εάν και εφόσον» δοθεί έγκριση μετά το καλοκαίρι να χρησιμοποιήσει κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης για δωρεάν απογευματινά χειρουργεία.

Παραδέχεται δηλαδή πως υπό τις σημερινές συνθήκες δεν υπάρχει καμία ουσιαστική πρόθεση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει σοβαρά το υπάρχουν σύστημα υγείας.

 «Όταν πάρουμε την έγκριση από το Ταμείο Ανάκαμψης, την οποία αναμένω μέσα στο καλοκαίρι, θα μπορούμε να βάλουμε μπρος και τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία», είπε.

Και ακόμα χειρότερα, παραδεχόμενος την ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει τη διάλυση του ΕΣΥ στέλνοντας πολίτες στην Ιδιωτική Υγεία ανέφερε πως ο πολίτης αντί να πάει στο ιδιωτικό νοσοκομείο και να δώσει 1.000 ευρώ θα μπορεί να πάει στο ΕΣΥ στα απογευματινά χειρουργεία δίνοντας 400 ή 500 ευρώ.

 «Είχαμε πει από την αρχή ότι αυτή είναι μία μεταρρύθμιση που θα την κρίνουμε στον έναν χρόνο. Ωστόσο έχει πολύ μεγάλη ζήτηση. Τον πρώτο μήνα που μόλις είχαν ξεκινήσει, έγιναν 300 χειρουργεία. Το δεύτερο μήνα έγιναν 1.000, τον τρίτο πλησιάσαμε τα 2.000. Άρα, έχουν πολύ μεγάλη αύξηση», σημείωσε.

Προφανώς ο Άδωνης Γεωργιάδης δεν αναρωτιέται πως μπορεί κάποιος να δώσει έναν μισθό που δεν τον φτάνει για να περάσει το μήνα. Αλλά και πόσοι μπορούν να τον δώσουν;

Αλλά ο Άδωνης Γεωργιάδης προχώρησε σε ρυθμίσεις με ξένες τσέπες αφού προβλέπει για τους γιατρούς που θέλουν να εργαστούν σε νησιά το καλοκαίρι να πληρώνουν οι δήμαρχοι την κατοικία τους, σε συνδυασμό μάλιστα με νέα μεταρρύθμιση για να ασκούν και ιδιωτικό έργο.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης είπε πως παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο μία νέα διάταξη που αυξάνει το κίνητρο για τους γιατρούς που θέλουν να εργαστούν σε νησιά το καλοκαίρι. «Θα τους δίνουμε επιπλέον 2.100 ευρώ πλέον του μισθού τους και ο κάθε δήμαρχος θα μπορεί να τους πληρώνει και τα έξοδα κατοικίας τους, έτσι ώστε να έχουν και δωρεάν σπίτι και επιπλέον πάνω από έναν μισθό. Σε συνδυασμό με τη μεταρρύθμιση που θα επιτρέπει στους γιατρούς να ασκούν και ιδιωτικό έργο στο νησί που θα πάνε, θα μπορούν να συγκεντρώνουν πλέον ένα πολύ μεγαλύτερο εισόδημα», ανέφερε

Ο ίδιος αρνήθηκε πως μπορούμε να έχουνε το προσωπικό που χρειαζόμαστε αφού όπως είπε, υπάρχει έλλειμμα γιατρών.

 «Πολλοί γιατροί δεν θεωρούν ελκυστικό το να δουλέψουν σε ένα νησί, κυρίως γιατί θεωρούν ότι τους μειώνει την εξέλιξη που έχουν ως γιατροί. Εμείς αυξάνουμε τα κίνητρα και θα αλλάξουμε και άλλο το πλαίσιο. Είμαστε σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο για μία αναμόρφωση του πλαισίου για το πώς θα μπορούμε να κάνουμε πιο ελκυστική την επιλογή ενός νησιού ή μιας άγονης περιοχής για έναν γιατρό».

Ο ίδιος πάντως απέδωσε τις καθυστερήσεις σε προσλήψεις στον… ΑΣΕΠ σημειώνοντας πως υπάρχουν καθυστερήσεις ζητώντας να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης:

Πυρά Πολάκη κατά Τσίπρα: Όχι αλλά Ινστιτούτα και «φλόγες» δίπλα σε εικονίσματα

Greek Mafia: Βόμβες για Θεοδωρικάκο, Μητσοτάκη

Ο Μητσοτάκης φοβάται πλέον και τον ίσκιο του

Ο Άδωνης Γεωργιάδης παραδέχεται: Καλώς υπουργοποιήθηκαν όσοι σήκωσαν την εξεταστική για τα Τέμπη (Video)

Στον ανακριτή ο ποινικολόγος: Πληροφορίες ότι θα ομολογήσει τον ξυλοδαρμό της συζύγου του

Κασσελάκης: Θέλει αυτόνομη πορεία, αλλά…

Κωνσταντινόπουλος: Δεν «πάμε μπροστά» με Ανδρουλάκη – Μακάρι να κατέβει ο Χάρης Δούκας (Video)

Η φον ντερ Λάιεν θάβει έκθεση για το Κράτος Δικαίου στην Ιταλία επιδιώκοντας την ψήφο της Μελόνι