Μετά τη Βουλγαρία που μας πέρασε σε μισθούς στρατιωτικών, η Αλβανία απειλεί να μας ξεπεράσει στην αμυντική βιομηχανία

Μετά τη Βουλγαρία που μας πέρασε σε μισθούς στρατιωτικών, η Αλβανία απειλεί να μας ξεπεράσει στην αμυντική βιομηχανία

Σε σοβαρές αποκαλύψεις για την υστέρηση της χώρας στον τομέα της άμυνας προχωρά η ιστοσελίδα militaire.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, η Βουλγαρία μας ξεπερνά πλέον στους μισθούς των στρατιωτικών, ενώ η Αλβανία δείχνει πρόθυμη να προσπαθήσει σοβαρά για να δημιουργήσει σοβαρή κρατική αμυντική βιομηχανία με αποτέλεσμα να απειλεί να μας προσπεράσει στον συγκεκριμένο τομέα.

Μισθοί χαμηλότεροι της Βουλγαρίας

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και εκθέτουν την κυβέρνηση: από 1/1/ 2025 νεοεισερχόμενος σε υπηρεσία Βούλγαρος Δεκανέας θα λαμβάνει μισθό 1.100 ευρώ . Ο Έλληνας Ανθυπολοχαγός προερχόμενος από την Σχολή Ευελπίδων θα λαμβάνει 950 ευρώ.

Ανεβάζει ρυθμούς η Αλβανία

Οι αναφορές του militaire στο θέμα είναι αιχμηρές και αποκαλυπτικές.

«Ας πάμε λοιπόν πολύ κοντά μας στη γειτονική Αλβανία, όπου στα τέλη του Αυγούστου τέθηκε σε ισχύ ο νόμος για τον εκσυγχρονισμό της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας.

Η νέα νομοθεσία καταρχήν προβλέπει τη σύσταση Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας, στα πρότυπα της Τουρκίας (με την οποία η Αλβανία διατηρεί στενές σχέσεις και συνεργασίες σε πολλά επίπεδα).

Το δεύτερο σημαντικό βήμα αφορά στη δημιουργία κρατικής εταιρείας (με την επωνυμία KAYO), για την παραγωγή και εμπορίας οπλισμού, πυρομαχικών, στρατιωτικού εξοπλισμού και τεχνολογίας. Bασική αποστολή της νεοσύστατης εταιρείας ΚΑΥΟ είναι η επαναλειτουργία των 3 υφισταμένων εργοστασίων παραγωγής οπλισμού και πυρομαχικών που βρίσκονται εντός της αλβανικής επικράτειας, που είχαν ιδρυθεί την δεκαετία του 1970 (Εlbasan, Polican, Gramsh).

Στην αιτιολογική έκθεση του νέου αλβανικού νόμου, αναφέρεται ότι με την επανασύσταση – επαναλειτουργία της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας θα ενισχυθεί η θέση της χώρας στα Βαλκάνια και θα δημιουργηθεί μια νέα πηγή εσόδων που θα τονώσει την παραπαίουσα οικονομία της Αλβανίας. Πράγματα τα οποία ακούγονται απολύτως λογικά, αλλά δυστυχώς ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ από την Κυβέρνηση που οδηγεί σε μαρασμό την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία καταδικάζοντας την χώρα στην εξάρτηση από τις ξένες εταιρείες», αναφέρει η ιστοσελίδα.

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά η μετά-Κασσελάκη εποχή στον ΣΥΡΙΖΑ: Το χρονοδιάγραμμα, οι ευθείες βολές Φάμελλου και οι προθέσεις της Ρένας Δούρου

ΣΥΡΙΖΑ: Στου Μανώλη την ταβέρνα έπεσε μια τουφεκιά…

Βροντάκηδες και Φουρτουνάκηδες

 Ο Νίκος Παππάς, η ΔΕΘ και μια… έμμεση επικύρωση

ΣΥΡΙΖΑ: Έφυγε από τον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου ο Κασσελάκης – Τα τρία σενάρια για την επόμενη μέρα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter