Μέση Ανατολή: Βαθαίνει η εμπλοκή της Κύπρου στην κρίση – Αμερικανοί στρατιώτες φτάνουν στο νησί

Στρατιώτες στην Κύπρο έχουν αναπτύξει οι ΗΠΑ προετοιμάζοντας σενάρια όπως επιχειρήσεις για την απομάκρυνση Αμερικανών πολιτών από τον Λίβανο, την ώρα που εντείνεται ο φόβος για χερσαία επίθεση από τους Ισραηλινούς.

Συγκεκριμένα, «δεκάδες Αμερικανοί στρατιώτες» έφτασαν στο νησί, σύμφωνα τα όσα μετέδωσε το CNN, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται ο ακριβής αριθμός των στρατιωτών που βρίσκονται στην Κύπρο.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πατ Ράιντερ επιβεβαίωσε την αποστολή στρατευμάτων, ωστόσο, απέφυγε να επεκταθεί σε λεπτομέρειες σχετικά με την αμερικανική αυτοκινητοπομπή που κατευθύνεται προς την Κύπρο.

Το νησί, το οποίο απέχει λιγότερο από 500 χιλιόμετρα από το Ισραήλ, έχει χρησιμεύσει στο παρελθόν ως τόπος διαφυγής κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης Ισραήλ-Χεζμπολάχ το 2006, αλλά και ως «διπλωματική ζώνη» για την υπογραφή συμφωνιών μεταξύ του Ισραήλ και των γειτονικών χωρών.

Το Ηνωμένο Βασίλειο στέλνει επίσης 700 στρατιώτες στην Κύπρο, με τον πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ να συμβουλεύει τους Βρετανούς πολίτες που βρίσκονται στο Λίβανο να εγκαταλείψουν τη χώρα: «Το πιο σημαντικό μήνυμα από εμένα απόψε είναι προς τους Βρετανούς υπηκόους που βρίσκονται στο Λίβανο να φύγουν αμέσως, και θέλω απλώς να το ενισχύσω αυτό».

Αντίστοιχα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών προέτρεψε τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν τον Λίβανο όσο οι εμπορικές πτήσεις παραμένουν διαθέσιμες.

Διαβάστε επίσης

Το έκτρωμα Φλωρίδη βλάπτει σοβαρά πολίτες και Δικαιοσύνη – Δικηγόροι και πρόεδροι δικηγορικών συλλόγων εξηγούν στο Documento τα προβλήματα

Λίβανος: Κρίσιμες ώρες – «Το Ισραήλ προετοιμάζεται για χερσαία εισβολή», εκκλήσεις για κατάπαυση πυρός 21 ημερών

Μαρινέλλα: Στη ΜΕΘ μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο – Το ιατρικό ανακοινωθέν

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η ΠΓ – Στο τραπέζι τα οργανωτικά, τα οικονομικά και η κόντρα Τζάκρη – Ραγκούση

Νέες ταινίες: Αποικιοκρατία και ενηλικίωση