Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ αναμένει υποστήριξη από τις ΗΠΑ «αφού επιτεθεί στο Ιράν» – Ασταμάτητο σφυροκόπημα στη Βηρυτό

(AP Photo/Hassan Ammar)

Το Ισραήλ «ποντάρει» στην υποστήριξη των ΗΠΑ, «αφού θα έχει επιτεθεί στο Ιράν», όπως διεμήνυσε ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης των δύο ανδρών στο Τελ Αβίβ, ο Γκάλαντ «αναφερόμενος στην ιρανική επίθεση» υπογράμμισε τη «σημασία» που έχει οι ΗΠΑ να «υποστηρίξουν το Ισραήλ αφού θα έχει επιτεθεί στο Ιράν», σύμφωνα με ανακοίνωση που διένειμαν στον Τύπο οι υπηρεσίες του. «Αυτό θα ενισχύσει την περιφερειακή αποτροπή και θα αποδυναμώσει τον ‘άξονα του κακού’», πρόσθεσε ο υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Μεγάλη ευκαιρία ο θάνατος του Σινουάρ»

Από την πλευρά του, ο Μπλίνκεν έκρινε ότι ο θάνατος του Γιαχία Σινουάρ, αποτελεί «μεγάλη ευκαιρία» για να τερματιστεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας. Όλα αυτά ενώ το Ισραήλ πολλαπλασίασε τους βομβαρδισμούς στον Λίβανο.

Το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκαν τουλάχιστον επτά ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε νότια προάστια της Βηρυτού, που έχουν εγκαταλειφθεί από τους περισσότερους κατοίκους τους, έναν μήνα αφότου ξεκίνησαν οι ισραηλινές επιχειρήσεις στη χώρα.

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στον Λίβανο

Στήλες καπνού ήταν ευδιάκριτες σε οπτικό υλικό του Γαλλικού Πρακτορείου περίπου μια ώρα  μετά την εντολή του ισραηλινού στρατού να απομακρυνθούν οι κάτοικοι διαφόρων τομέων των νοτίων προαστίων της πρωτεύουσας του Λιβάνου, που έχουν σφυροκοπηθεί επανειλημμένα από βομβαρδισμούς.

Το ANI έκανε λόγο για βομβαρδισμούς στη συνοικία Χαρέτ Χράικ, τουλάχιστον δύο στη συνοικία Λαϊλάκε, καθώς και στα όρια της Μπουρζ ελ Μπράζνα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το νοσοκομείο Μπαχμάν, που βρίσκεται στη Χαρέτ Χράικ, υπέστη μεγάλες ζημιές εξαιτίας «της ισχύος πυραύλου» που έπεσε σε κτίριο απέναντί του όταν έγινε στόχος βομβαρδισμού.

Οι νέες επιδρομές ακολούθησαν σειρά παρόμοιων μερικές ώρες νωρίτερα, ανάμεσά τους αυτήν η οποία προκάλεσε την κατάρρευση 11ώροφης πολυκατοικίας στη συνοικία Γομπάιρι.

Η περιοχή αυτή, όπου ζούσαν μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον 850.000 άνθρωποι, έχει κατά μεγάλο μέρος της εγκαταλειφθεί από τους κατοίκους αφότου εντατικοποιήθηκαν οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ εναντίον προπυργίων της Χεζμπολά από την 23η Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης

ΗΠΑ: Η εργατιά τραβάει το χαλί στη Χάρις – Ο Τραμπ δείχνει να κερδίζει πόντους σε όλες τις φυλετικές κοινότητες της εργατικής τάξης

Η φάρσα του δις εξαµαρτείν

Καιρός: Συννεφιά, βοριάδες και ο υδράργυρος μέχρι τους 26 βαθμούς

Ντόναλντ Τραμπ: «Εάν οι Γερμανοί συνέχιζαν με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θα είχαν καταστραφεί οικονομικά»

Ετικέτες